Kavalkáddal köszöntik a nyarat Kazincbarcikán

A baráti kör tagja
A baráti kör tagja
Kazincbarcika – A nagy sikerű Karácsonyi kavalkád után most nyárköszöntő rendezvényt szervez az Új­kazinci Baráti Kör.

A civil szervezet Kazincbarcika egyik megújuló városrészében szerveződött néhány éve, hogy felélessze azokat a régi baráti és közösségi kapcsolatokat, melyek egykor jellemezték Újkazincot. A civil szervezet nagy lendülettel vetette bele magát a helyi közéletbe; a tagok hamar összekovácsolódtak és szinte heti rendszerességgel találkoznak.

Rendezvényeik széles palettán mozognak, hiszen kulturális és közéleti események mellett kiállítások, irodalmi, zenei találkozók, jótékonysági és egyéb közösségi programok színesítik a mindennapjaikat. A tavalyi esztendőben az egyik legkiemelkedőbb ilyen a múcsonyi Szalkai Dávid megsegítésére szervezett „Nem adom fel!” című jótékonysági est volt, amely amellett, hogy nagy sikert aratott, egy időre anyagi biztonságot is nyújtott Dávid mindennapjaihoz.

Nyárköszöntés együtt

A rendkívül aktív baráti kör gyakran a város határain túlra is ellátogat; így nagyon jó kapcsolatot ápol számos helyi és környékbeli, szintén szépkorúakat tömörítő klubbal, egyesülettel.

Nem csoda hát, hogy az idei esztendő egyik legnépszerűbb civilek – konkrétan az Újkazinci Baráti Kör – által szervezett szórakoztató programsorozata, az „Ötórai tea” elnevezésű zenés-táncos klubdélután rendszeresen telt házzal megy megmozgatva más szervezetek tagjait is.

Az egykori zenés-táncos rendezvények mintájára életre hívott eseményen rengeteg olyan egyedül élő vagy egyéb problémával küzdő idős ember érezheti jól magát, aki egyébként ritkán lép ki a négy fal közül, és jellemzően magányosan éli a mindennapjait. Ez a rendszeres klubfoglalkozások legnagyobb értéke is, hiszen így egy olyan közösséghez tartozhat az ember, ami segítséget ad az aktív, informatív és teljes öregkor megéléséhez.

Különleges élménynek ígérkezik az a szabadtéri program is, mely a Nyárköszöntő Kavalkád nevet kapta. Erre kilenc település civil szervezetei kaptak meghívást, így Albertteleptől Tardonáig több mint kétszáz vendéget várnak a rendezvényhelyszínre, mely a tardonai sportpálya szomszédságában található.

Egymást is megismerhetik

Az egész napos, vendéglátással és szórakoztató programmal megspékelt, majd szabadtéri bulival záruló rendezvényen nemcsak a kötetlen találkozásra, hanem egymás megismerésére is mód nyílik majd.

Az egyre bővülő támogatói körnek és a tardonai vendégszeretetnek köszönhetően úgy tűnik, hogy egy újabb „zajos sikerű” programra kerül majd sor június 4-én az Újkazinci Baráti Kör szervezésében.

-ÉM-