Friss hírek

2009.09.22. 08:34

Országos megmozdulásra készül a Magyar Református Egyház

<p>A Magyar Református Egyház október 3-án rendezi meg a "Szeretethíd" elnevezésû napot, amikor önkéntesek segítségével országszerte a társadalom számára hasznos munkát végeznek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a "Szeretethíd" programkoordinátora, Vad Lilla.</p>

"Ez egy református önkéntes nap, amit országszerte szeretnénk megrendezni, bevonva ebbe a programba minden korosztályt: idõseket, fiatalokat egyaránt" - mondta a programkoordinátor. Elsõsorban a református intézményekben hirdették meg az eseményt, de Vad Lilla elmondása szerint sokan csatlakoztak már világi szervezetektõl, illetve szimpatizánsok is. "Minden önkéntes csoportunk valami olyan munkát fog elvégezni, amivel hasznára lehet a társadalomnak. Lehet itt gondolni fizikai munkára, mint például szemétszedés, parkosítás, parkrendezés, ugyanakkor szociális munkák is lesznek: nagyon sok idõsotthonba tervezünk látogatást, menekülttáborban fogunk koncertezni" - fogalmazott a szervezõ.

Azt egyelõre nem lehet megmondani, hogy pontosan hányan vesznek majd részt a "Szeretethíd" programban, de már most körülbelül ezren jelezték részvételi szándékukat. "A szervezést országos szinten helyi koordinátorok segítik. Ez azt jelenti, hogy van 27 egyházmegye, és mindegyikben van egy helyi koordinátorunk, aki az adott helyen szervezi a dolgokat, és sok önkéntes csoport még csak náluk jelentkezett, ezért nem lehet pontos számot mondani" - magyarázta Vad Lilla.

Ahhoz, hogy a program elérje célját, minél több emberre szükség van, ezért a szervezõk senkinek a segítségét sem utasítják majd vissza. "Ez az elsõ alkalom, hogy ilyen napot rendezünk, ezért az csak most fog kiderülni, hogy mennyire sikerül megmozgatnunk az embereket, hányan fognak részt venni. Szeretnénk, ha akár két-háromezer ember is részt venne ebben a programban, viszont nem csak az a cél, hogy ezen az egy napon elvégezzük ezeket a munkákat, hanem egy olyan távlati célunk is van, hogy azok a kapcsolatok, amik ezen a napon épülnek, rendszeressé váljanak" - tette hozzá a programkoordinátor.

A szervezõk szeretnének a "Szeretethíd" programnak hagyományt teremteni, ezért azt tervezik, hogy jövõre is megrendezik, azt azonban még nem tudják, hogy mikor, mert több hasonló esemény is van, amelyekkel nem szeretnék, ha ütközne ez a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!