Katonazenekari koncertek Budapest 4 pontján

Négy katonazenekar külön fellépésével, majd közös koncertezéssel ünneplik szombaton Budapesten a Magyar Katonazene Napját. Lehár Ferenc születésének évfordulóját már négy éve köszöntik a honvédség zenekarai. A zárókoncert este 7 órakor kezdődik a Bazilika előtti téren.

Lehár Ferenc nagyhírű katonakarmester, zeneszerző születésnapján, április 30-án ünneplik a Magyar Katonazene Napját. A Magyar Honvédség 2003 óta ezen a napon tartja a katonazenekarok fegyvernemi napját – mondta el Csizmadia Zsolt, a honvédség főkarmestere a Független Hírügynökségnek.

A tatai, székesfehérvári, szentendrei, illetve a Központi Zenekar délután 5 órától négy helyen ad koncertet: a Budai Várban, a Múzeumkertben, a Március 15-e téren és a városligeti Vajdahunyad Várban.

A zenekarok este 7 órától a Belvárosban, a Bazilika előtt előbb külön, majd közösen koncerteznek. A nagyzenekari koncert este 8 óráig tart.

A programban szerepel a nemrég elhunyt Hidas Frigyes Repülő indulója, valamint Kodály Zoltán Háry Jánosának Toborzója. Ezt Mondvay György: Katonazenészek indulója című művének ősbemutatója követi, végül John Williams filmzenéiből hallható összeállítás.