Hajdú-Bihar

2011.06.29. 09:34

Mi történt június 28-án Hajdú-Bihar megyében?

Hajdú-Bihar - A Hajdú Online összeállításából megtudhatja, mi történt kedden Hajdú-Bihar megyében.

Hajdú-Bihar - A Hajdú Online összeállításából megtudhatja, mi történt kedden Hajdú-Bihar megyében.

Debrecen - Nevelőcsaládok munkáját köszönték meg.

Debrecen - A karnevál hírneve Kínába, nemzetközi kertészeti kiállításra juttatta a cívisvárost.

Debrecen - Az Agrártudományi Centrum hallgatói on-line férhetnek hozzá az oktatási segédletekhez. A Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományi Centrumának 5 szakán valósítottak meg tananyagfejlesztést, európai uniós támogatással. A három projekt zárórendezvényét hétfőn tartották a centrumban.

Debrecen - Szent László napján, június 27-én kiképzésmentes munkanap volt az 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A katonák és civil alkalmazottak többsége sportolással és kulturális programmal töltötte el a Lövésznapot.

Néhány napja jó szokásomhoz híven a pirosnál álltam, amikor felbukkant egy toprongyos férfi, aki markát tartva indult el a kocsisoron. A történet eddig egy szokványos debreceni életkép, ám ami ez után következett, arra egyáltalán nem számítottam. M. I. jegyzete

Debrecen, Hódmezővásárhely - A dandár alegységeinek általános katonai ismeretekben való jártasságának megállapítása céljából dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka felmérés végrehajtását rendelte el a dandár teljes személyi állománya részére.

Debrecen - A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem 21. Felsőfokú vezetőképző (vezérkari) tanfolyamának hallgatói csapatlátogatáson vettek részt a MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni helyőrségében.

Debrecen - Ezúttal zenei rendezvényen vehettek részt a Hajdú-Bihar Megyei Büntetésvégrehajtási Intézet fogvatartottjai kedden. 

Debrecen – Bár a legnépesebb karokon még nem osztották ki a diplomákat, általánosságban elmondható, hogy eddig lényegesen kevesebb azon hallgatók száma akik nyelvvizsga hiányában nem jutnak hozzá oklevelükhöz – tudtuk meg Jávor András oktatási rektorhelyettestől.

Néhány napja nem csak az UFO-szakértőket tartja lázban egy videó felvétel, amelyen állítólag Londonban, a BBC rádió épülete fölött elhaladó UFO anyahajó látható. A felvétel kétség kívül vérfagyasztó, ám hazánk jelentős szakértője, Kriston Endre ezt másként látja.

Debrecen - A munkavállalói jogok védelméért, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjak megóvásáért, valamint az érdemi, háromoldalú érdekegyeztetés helyreállításáért rendeznek félpályás útlezárásokat a szakszervezetek szerdán megyénkben is.

Hajdúböszörmény-  A hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola és Városi Sportiskolában a Tehetség=lehetőség, tehetséggondozás=eredményesség elnevezésű projekt záró rendezvényére került sor a napokban.

Június utolsó hetére megérkezett egy jelentős lehűlés, amely a fülledt nyári időt ősziessé varázsolta. A nyaralást és szabadtéri programokat szervezők nyilván ennél csak kedvezőbb időjárást szeretnének, ám állandó időjósunk, Dávid Mihály szerint erre nincs sok esély.

Debrecen eddig is számos önjelölt tehetséggel büszkélkedhetett, ám közülük a két legkiemelkedőbb ikon minden bizonnyal Dolly Rambo és a Megasztárból ismert Mr. 4 oktáv. Ők ketten mára egy párt alkotva szelik a zeneipar habjait, s egy frenetikus, közös produkcióval örvendeztették meg a nagyérdeműt.

Budapest,  (MTI) - A debreceni virágkarnevál elismeréseként a cívis város képviseli Európát az idei kínai nemzetközi kertészeti kiállításon.

Debrecen, Budapest - Az utóbbi évek hagyományaihoz híven a nyáron a fővárosban is beszámolnak a szervezők az az évi Debreceni Virágkarneválról.

Debrecen - Az egészségügyi tevékenység végzésének szabályozásáról szóló törvény értelmében július 1-je Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál munkaszüneti nap. Éppen ezért ekkor Debrecenben ügyeleti helyek biztosítják a betegek sürgősségi ellátását.

Az országgyűlés hétfőn annak ellenére függesztette fel a Jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogát, hogy a Mentelmi bizottság épp annak fenntartását javasolta.

Debrecen - Szép sikereket ért el a Kodály Zoltán X. országos szolfézs- és népdaléneklési versenyen Nemes Kristóf, a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és Zeneiskola növendéke.

Debrecen - A nagy négyes - az egyik pillanatban a humoré volt a főszerep, a másikban a drámáé. Keserédes, ugyanakkor szórakoztató előadással folytatódott a nyári színházi esték programja, melyen az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Ronald Harwood A nagy négyes című komédiáját láthatta a debreceni közönség Gálffi László rendezésében. 

Debrecen - A szakszervezetek szerdán tiltakozó demonstrációkat szerveznek országszerte. Mi ellen tiltakoznak, és a sztrájk milyen módját választják az Észak-Alföld régióban - erről tart sajtótájékoztatót kedden délután Debrecenben a LIGA Szakszervezetek.

Debrecen - A napokban lezártult a Napló rajzpályázata, melyen az alábbi helyezések születtek. A díjátadás július elsején (pénteken) 16 órakor a Napló szerkesztőség emeleti tárgyalójában lesz, melyre szeretettel várjuk a nyerteseket és kísérőiket.

Püspökladány - Új megyei vajdát avattak Mezei István személyében június 17-én Püspökladányban, leváltva ezzel a 2006 óta regnáló Kovács András Macsajt – állítja Kállai Csaba országos cigány fővajda. Lapunk érdeklődésére telefonon elmondta, nem voltak elégedettek a korábbi vezető több döntéseivel, adminisztratív lépéseivel.

Sáp - Hetven személyes óvodával gazdagodott Bojtor Imre nótaénekes és Benamy Sándor író szülőfaluja. Az uniós előírások szerint átépített, emeletes, liftes új létesítményt szombaton Hajdú- Bihar megye közigazgatási és önkormányzati vezetőinek jelenlétében, szüleikkel koraeste vették birtokba a kis Sárréti falu gyermekei.

Hajdú-Bihar -  Ahhoz képest, hogy a válság miatt lassan három éve kénytelen nélkülözni a vásárlóit a magyarországi újautó-piac, Debrecenben eddig nem volt példa látványos „bedőlésre”. Van ugyan egy-két márkakereskedő, akiktől az importőr megvonta az értékesítési és/vagy a szervizjogot, de ennyi. „Élénkülésnek nyoma sincs.

A Debreceni Nyár keretében a blues-zenét szeretőket, a Dr. Valter Blues Társaság nevű zenekar szórakoztatta hétfőn este a Hal közben.

Debrecen -  Lövésznap és fotókiállítás egészíti ki a katonazenekarok nemzetközi fesztiválját, melyet 17. alkalommal tartanak meg Debrecenben, június 30-ától július 3-áig. Három hazai és négy külföldi (francia, német, török és svéd) egyenruhás muzsikuscsapat vesz részt a kétévente megrendezett programon – derült ki a hétfői sajótájékoztatón.

Debrecen -  Június végén, egy átlagos napon, amikor mindenki tette a dolgát, munkába sietett, ügyet intézett, a Csapó utcán egy cukorbeteg hirtelen rosszul lett és leült a padra.

Honfitársaink közül egyre többen gondolják úgy, hogy a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer önmagában hosszú távon nem biztosít megfelelő életszínvonalú időskort, ezért szükséges a pénzügyi öngondoskodás valamilyen formája. Ezek persze leginkább csak puszta megérzésre alapozott vélekedések, ugyanakkor nagyon is van valóságalapjuk. Petneházi Attila jegyzete

Hajdú-Bihar - Nézze meg Hajdú-Bihar megye legfontosabb hétfői eseményeit!

Hajdúszoboszló - 2011. június 29-én 07.00 óra és június 30-án 07.00 óra között félpályás útlezárás lesz Hajdúszoboszló, 4.sz főút 210-212 km szelvénye közötti útszakaszon békés, figyelem felhívó forgalomlassító demonstráció miatt, amely Debrecen irányába a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávban kerül megtartásra.

Debrecen -   Közeleg a parlagfűszezon, s vele együtt az orrdugulás, szemviszketés s köhögés időszaka. A kerttel és saját földdel rendelkezők június 30-áig  büntetlenül irthatják az allergén gyomnövényt, ám utána megkezdődnek az ellenőrzések, s 15 ezer forinttól akár 5 millió forintig sújthatják bírsággal a szabálysértőket, mely függ a terület nagyságától és fertőzöttségétől.

Niki Debrecenben él, felszolgálóként dolgozik és köszöni a kollégáinak ezt a pár nap pihenést.

A magyar diákválogatot tagjaként Szilágyi Petra - a debreceni Kazinczy iskola tanulója - is részt vett a Varsóban megrendezett nemzetközi gyermek atlétikai versenyen, ahol 4. helyezést ért el kislabdahajításban 41,75 cm.

Debrecen - A DVSC-TEVA kedd délelőtti tréningjén ismét felfedezhettünk két új arcot: a bosnyák gólkirály, Stevo Nikolic és a spanyol-belga Esteban Casagolda is szerelést húzott az Oláh Gábor utcán.

Debreceniek sikerével ért véget a 2200 élőpont alattiak részére megrendezett sakkverseny Balatonföldváron. 

Az idei fedett pályás magyar bajnok nyerte a pallagi Tatár TC kupát.

Bécsben elkészítették a nemzetközi kézilabdakupák sorsolását. A női Bajnokok Ligája selejtezőjében a DVSC-Fórum alakulata is érdekelt volt. A debreceniek nem panaszkodhatnak Fortunára, hiszen elkerülték a legerősebbnek tűnő riválisokat.

A tervek szerint keddtől a DVSC-TEVA csapatával edz a bosnyák bajnok FK Borac Banja Luka támadója, Stevo Nikolic – adta hírül a dvsc.hu.

Amint arról a Napló korábban beszámolt, a magyar salakmotorosok egyelőre brillíroznak az egyéni Európa-bajnokságon.

Debrecen - Vasárnap rendezték meg Debrecenben a Red Bull Kart Fight országos amatőr gokartbajnokság második fordulóját. Az összesen nyolc helyszínből álló viadal egy utcai döntővel fog zárulni Siófok belvárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!