Katonák egy tokaji gimnáziumban

Az utánpótlás
Az utánpótlás
Tokaj – Több száz katona, harci eszköz látható a tokaji iskola aulájában, parányi méretekben.

Tavaly csak megyei makettezők mutatkoztak be, most országos szintű a II. Tokaji Makettkiállítás és Verseny, amelyet a Borsodi Makettezők Baráti Köre Egyesület tart a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola aulájában. A tegnap indult és ma még látható esemény a tavalyi évben indult, akkor még csak azzal a céllal, hogy a régióban élő makettezőknek adjon bemutatkozási, egymással történő ismerkedési lehetőséget. A szervezők húztak egy merészet az idén, elhatározták hogy a kiállítást kétnapos, országos rendezvénnyé fejlesztik. A tárlatra az ország legtávolabbi városaiból is érkeztek makettezők egyrészt kiállítani, másrészt megmérettetni alkotásaikat.

A rendezvényen részt vesznek a Magyar Légierő pilótái, akik magukkal hoztak Szolnokról egy katonai repülőszimulátort, melyet a helyszínen bárki kipróbálhat. A látogatók a több száz darabos makettkiállítás mellett megnézhetnek egy igen gazdag II világháborús fegyver-, motorkerékpár- és egyenruha-kiállítást.

A rendezvénnyel párhuzamosan futó börzén maketteket lehet vásárolni, ha valaki kedvet kapna ehhez a hobbihoz. A kiállítást Boros-Leskó Géza ny. dandártábornok nyitotta meg szombaton délután.