Katonai kiképzéssel az internetfüggőség ellen

Kínában katonai kiképzéssel próbálja a hadsereg gyógyítani az internetfüggő fiatalokat – számolt be róla a japán The Asahi Shimbun című lap szerdán. A Pekingben működő intézményben a középiskolás gyerekek lőgyakorlatokon is részt vesznek, hogy megtudják milyen az, amikor igazi fegyverekkel lőnek.

Jelenleg hatvan, 13 és 17 év közötti internetfüggő fiatal van az intézményben, ami az egyik katonai kórház felügyelete alatt működik. A cikk szerint az összes beutalt azután kerül a fiatalok pszichológiai fejlődését elősegítő bázisra, hogy visszaesik iskolai teljesítményük. “Az internetfüggő fiataloknak az a legfontosabb, hogy koncentrálni tanuljanak, és erre a katonai kiképzés a legalkalmasabb módszer” – mondta el az intézmény vezetője.

A diákok nem tarthatnak kapcsolatot senkivel az intézmény falain kívűl. Reggel hat órakor kellnek, majd egy negyven perces torna után megreggeliznek és kétórás katonai kiképzésen vesznek részt. Az erős függők gyógyszeres kezelést is kapnak. A központot vezető katonai orvos a japán újságnak elmondta: a két éve működő helyen a beutaltak nyolcvan százaléka megszabadult függőségétől egytől három hónapig tartó kezelés után.

A legtöbbjüket a szüleik utalják be az intézménybe, ahol átszámítva több mint kétszázezer forintot kell fizetni egy hónapra a kezelésért.