Tiszakeszi

2019.05.29. 16:00

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes

Fontosnak tartják, hogy a zene adta átélhető élményben a legkisebb település diákjai is részesüljenek.

– Különleges élményben volt részünk május 16-án Tiszakesziben, a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskolában – mesélte Miskolczy Józsefné igazgató. – A méltán elismert Muzsikás együttes járt nálunk, hogy a népzenét, ezáltal a magyar kultúrát népszerűsítse. Ezt az alázattal végzett szolgálatot évek óta csinálják a zenészek, mert fontosnak tartják, hogy a zene adta átélhető élményben a legkisebb település diákjai is részesüljenek. A rendezvény az iskoláknak semmibe sem kerül, mert a MOL Petrolkémia Zrt. szponzorálja a költségeket. A rendhagyó énekóra egyszerre szolgálta az ismeretterjesztést és az élménynyújtást.

Hangszerbemutató

– A különböző hangszerek bemutatásával, megszólaltatásával tudásban a lüktető zene, az énekelhető dallamok adta élménnyel érzelmileg gazdagodtunk. A négy zenész egyenként mestere több hangszernek, emellett emberileg olyan értékrendet képviselnek, amely sajnos eltűnőben van, pedig rendkívüli módon szükség lenne rá. Egy-egy rendhagyó énekóra időtartama megegyezik egy tanóra időtartamával, sajnos! Észrevétlenül telik el a 45 perc, még hallgatnánk, énekelnénk. Frenetikus a hangulat a végére, amikor egy erdélyi csujogató rigmusát fújja az összes gyerek teli torokból. Köszönjük, hogy részesei lehettünk ennek a feledhetetlen élménynek – mondta el Miskolczy Józsefné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában