Kaszával a rendőr ellen Taktaharkányban

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Taktaharkány – A Miskolci Törvényszék hivatalos személy elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 5 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki egy kaszával támadt az intézkedő rendőrre.

Az ítélet szerint a vádlott 2014 júniusában Taktaharkány településen az utcán egy kaszával a kezében a testvérével vitatkozott.

A helyszínre rendőrök érkeztek, akik felszólították, hogy a kaszát dobja el. Az ittas állapotban lévő vádlott a felszólításnak nem tett eleget, hanem futva indult a vele szemben intézkedő járőr felé, tőle két méterrel megállt, majd a kasza fém pengéjével felülről lefelé irányuló mozdulattal a rendőr nyaka, illetőleg feje felé sújtott, aki hátralépett az ütés elől. A kasza pengéje az úttestnek csapódott. A törvényszék a vádlottat 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte, hogy az életveszélyt okozó testi sértés kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, ittas állapotban követte el. Az ítélet nem jogerős.

ÉM