Kaszás Attila családja még nem döntötte el, hogy hol lesz a temetés

Megrendítő volt a Nemzeti Színház vasárnap délutáni Holbéli csónakos előadása, amelyen a pénteken elhunyt színművészt, Kaszás Attilát színpadi fények helyettesítették, csak a hangját lehetett felvételről hallani. A színházban talán még soha nem voltak ennyien, az összes lépcsőfokon ültek – mondta el a Független Hírügynökségnek Jordán Tamás, a színház direktora.

Sokan az előadásra is egy szál virággal, vagy gyertyával érkeztek, amelyet a főbejáratnál kialakított emlékhelyen, Kaszás Attila fényképe elé raktak le. De nemcsak az előadás nézői emlékeztek, hanem szombat óta folyamatosan nagyon sok ember jön leróni kegyeletét az elhunyt színművész előtt – mondta az igazgató. A kialakított emlékhelyen kívül már a hátsó művészbejáró előtt is rengeteg a virág, sok gyertya ég – tette hozzá.

A színház lehetőséget szeretne adni mindazoknak, akik szerették, tisztelték Kaszás Attilát, hogy egy közös virrasztás alkalmából megemlékezhessenek rá. Ezért jövő pénteken nem tartanak előadást, hanem a nagy színpadon egy kivetítőn játszák le mindazt a felvételt, amely megörökítette a színművész alakításait, s amelyek halhatatlanná tették. A virrasztás március 30-án este 8-tól reggel 6-ig tart.

A neves színművész temetésének helyszínéről még nem döntött a család. Jordán Tamás, aki vasárnap találkozott az elhunyt művész feleségével, elmondta: számos érv szól Kaszás Attila szlovákiai szülőhelye Komárno mellett, de Budapest mellett is.