Friss hírek

2007.10.21. 16:33

Hallucinogén teát ittak siófoki diáklányok - az utolsó két beteg is hazamehetett ma a kórházból

<p>Már egyik diáklány sincs kórházban azok közül, akik hallucinogén teát ittak Siófok. Hatan lettek rosszul a főzettől, amelyet egy dísznövény virágjából készítettek. Négyen már szombaton hazamehettek, két lányt vasárnap engedtek ki a siófoki kórházból.</p>

A 16-17 éves lányokat az egyik siófoki középiskolából vitte el a mentő péntek délelőtt, szédültek, szájszárazságra panaszkodtak. A Független Hírügynökség információi szerint a diákok tisztában voltak azzal, hogy a növényből készült főzet hallucinogén hatású, idősebb társaiktól hallottak erről.

Szombat éjszakára azt a két lányt tartották bent a kórházban, akik társaikhoz képest többet ittak a főzetből, és súlyosabb mérgezést szenvedtek.

A lányok ellen kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. A szakértők még vizsgálják, hogy a virág főzete drognak minősül-e. Ha nem, megszüntetik az eljárást a diákok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!