Sport

2014.12.01. 13:38

Puskás Akadémia vs. DVTK - Örömszerzés az elnök úrnak

A felcsúti védőfalon át nem tudott gólig jutni a Diósgyőri VTK, és pont nélkül maradt.

A felcsúti védőfalon át nem tudott gólig jutni a Diósgyőri VTK, és pont nélkül maradt.A labdarúgó NB I 16. fordulójában szombaton este a Puskás Akadémia FC vendége volt a Diósgyőri VTK együttese. A szép felcsúti stadionba több mint félezer diósgyőri ruccant le, egyrészt, hogy megnézzék a létesítményt, másrészt azért, hogy segítsenek kedvenceiknek a pontgyűjtésben, egy „kis” biztatással, szurkolással.

A meccs előtt meglepetés várta, érte az érdeklődőket, ami ezúttal az volt, hogy a szinte mindig valamilyen változással előrukkoló diósgyőri szakvezető, Sivic Tomislav, aki ha nyer a csapata, ha nem, kétszer ugyanazt a kezdőt egymás után nemigen szokta pályára küldeni – mert, mint azt már többször is nyilatkozta, a heti munka alapján hirdet csapatot a meccsek előtt –, ezúttal mégsem változtatott. Ugyanannak a 11 játékosnak szavazott bizalmat, akik egy héttel korábban, az MTK vendégeként a remek első félidőt lehozták, és ezzel tulajdonképpen lerendezték a dobogó második fokán álló együttest.


Több, mint 500 diósgyőri drukker volt jelen az impozáns Pancho Arénában | Fotó: Homoky György


Viszont a hazai oldalon alig­ha nevezhető az meglepetés­nek, hogy Magyarország mi­nisz­­ter­elnöke kint volt a mér­kőzésen. Orbán Viktor a kezdés előtt nem egy zárt pá­holy­ban vagy a fűtött VIP helyiségben nézte a hangoló diósgyőri tábort, hanem a nyitott lelátón, hosszú perceken át egyedül, az „udvartartás” nélkül (a meccset is végig a friss levegőn szemlélte).

A stadion mellett lakó miniszterelnök büszke lehet a létesítményre, ahol tényleg minden rendben, a helyén van, leszámítva, hogy a pálya talaján akadna javítanivaló. Túl a novemberi, vizes, mély talajon ugyanis voltak a játéktérnek olyan részei, amelyek vizesebbek, mélyebbek voltak, így a játékosoktól itt közlekedni, labdát passzolni, egy kis plusz figyelmet igényelt.

Kapufáig

A meccs első félidejében a DVTK dominált, a vendégek elsősorban a középpályán kerekedtek ellenfelük fölé, és a labda túlnyomó részt a hazai térfélen gurulgatott. Sok lehetőségük azonban nem volt a diósgyőrieknek, mert a hazai együttes öt védővel, előttük két szűrővel játszott annak érdekében, hogy megóvják kapujukat a góltól. Erről a ­meccs utáni sajtótájékoztatón azt nyilatkozta Benczés Miklós, a Puskás AFC szakvezetője, a korábbi diósgyőri tréner, hogy tudatosan adták át a területet a DVTK-nak, és azért volt három belső védőjük, mert ezzel próbálták meg semlegesíteni a robosztus, jól fejelő Griffiths-szet, illetve a létszámban megerősített védősorral kívánták megakadályozni a szélről bejövő labdákat, például az elmúlt fordulóban két gólpasszt is jegyző Gosztonyi részéről. Utólag kiderült, hogy ez jó elképzelés volt, hiszen amikor nagy nehezen sikerült helyzetet kidolgoznia a DVTK-nak, akkor a jó formát mutató Danilovic kapus jól teljesített, amikor pedig egyszer már ő is verve volt – a 34. percben, amikor Griffiths szinte ugyanolyan gólt akart lőni, mint amilyet legutóbb az MTK ellen sikerült –, akkor a kapufa a hazaiakkal volt.

Nem volt viszont ilyen szerencséjük a vendégeknek az első játékrész hosszabbításában, egy pontrúgásnál, amelynél a korábbi diósgyőri védő, Gohér Gergő lövése után a megpattanó labda a DVTK kapujában kötött ki. Érdekesség, hogy ezt a találatot nem ünnepelte az ex-diósgyőri játékos annak ellenére, hogy valószínűleg ez egyfajta elégtételt jelenthetne számára azok után, hogy öt és fél éven át futballozott a piros-fehéreknél, viszont nyáron nem marasztalták.

Gól nélkül

A második félidőben, aki azt várta, hogy még jobban, még erősebben fogja támadni a hazaiak kapuját a DVTK, mint ahogy azt az első játékrészben tette, annak csalódnia kellett, mert a meccs többnyire a két 16-os között zajlott. Valamivel többet volt a vendégeknél a labda, de a betömörülő, szinte csak a kontrákban bízó hazai csapattal szemben nem nagyon volt lehetősége a Diósgyőrnek, Marjanovic bombáját leszámítva. Viszont a 70. perctől megint erős lett a vendég nyomás, nagy fölényben futballozott a piros-fehér gárda, de mivel gólhelyzetet, gólt nem tudott összehozni, így pont nélkül maradt.


Orbán Viktor, Szabó Tamás és Sántha Gergely | Fotó: Homoky György


Ezzel a DVTK egy szép estét szerzett ha másnak nem, hát Orbán Viktor miniszterelnöknek biztosan, aki így remélhetőleg szívesen emlékezik majd később is vissza erre a találkozóra. Például majd akkor, ha a DVTK-t működtető cég tulajdonosi képviselője, Sántha Gergely – aki természetesen jelen volt a mérkőzésen, és beszélgetett is a politikussal – esetleg szóba hozza, hogy a Diósgyőri stadion rekonstrukciójára szánt 4,5 milliárdos állami támogatáson emelni kellene, mert ennyiből aligha jön ki egy 15 ezer férőhelyes létesítmény.

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv:

Puskás Akadémia FC – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Felcsút, 1000 néző. V.: Solymosi (Kispál, Horváth R.).

Puskás Akadémia FC: Danilovic (7) – Vaszicsku (6), Kelic (6), Tar (6), Margitics (6), Gohér (7) – Szélesi (5), Szakály D. (6) – Polonkai (6) – Tischler (5), Lencse (6). Vezetőedző: Benczés Miklós.

Diósgyőri VTK: Antal (6) – Okuka (6), Szalai (6), Kádár (6), Husic (6) – Marjanovic (5), Egerszegi (6), Elek (5), Gosztonyi (5) – Griffiths (5), Takács (5). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Takács helyett Bacsa (-) a 73., Gosztonyi helyett Bognár (-) a 73., Egerszegi helyett Barczi (-) a 80., Lencse helyett Harsányi (-) a 88., Szakály helyett Sallai (-) a 90., Tischler helyett Lorenzo (-) a 93. percben.

Sárga lap: Szélesi a 15., Szakály a 89. percben.

Gólszerző: Gohér (1-0) a 45+2. percben.


Benczés Miklós: – Jó mérkőzés volt, büszke vagyok a játékosokra, a csapatra, tőlünk jobb együttest sikerült legyőzni, amire egyszer volt példa eddig a szezonban, amikor a Győr ellen játszottunk. Ez a győzelem hitet kell, adjon, hogy munkával lehet eredményt elérni, hogy elő kell venni az alázatot, a sok futást, ez ma is bebizonyosodott. Gratulálok a fiúknak.

Sivic Tomislav: – Szeretnénk gratulálni a Puskásnak a győzelemhez. Egy jó meccset játszottunk, amelyen uraltuk a játékot 90 percen át, de a hazai együttes szervezetten védekezett öt védővel, és kontrákra játszottak. Kaptunk egy fölösleges gólt egy szögletszerű pontrúgásból, és ez eléggé fájó. De ez a foci, meccseket tudnak eldönteni ilyen dolgok. Mi nem tudtunk gólt szerezni, támadtunk, támadtunk, a Puskás pedig, ahogy már említettem, szervezetten védekezett, és sikerült nekik megtartani az előnyt. Van hiányérzetem, de a csapatra nincs panasz, odatettek 110 százalékot. Sajnos a fociban van ilyen is, amikor nem tudsz betalálni, az ellenfél pedig szerez egy gólt. Köszönöm a szurkolóknak a biztatás, megpróbáljuk ezt meghálálni a jövő héten.



A gól története

45+2. perc: A diósgyőri térfél baloldalán az alapvonalhoz közel szabadrúgáshoz jutott a hazai együttes. A pontrúgást Lencse végezte el, aki nem a középre, az ötösön tömörülők felé küldte a passzt, hanem hátra. A mélységből érkező Gohér 16 méterről eresztett el lövést, a labda pedig a középen állók egyikén továbbcsúszva a bal alsó sarokban kötött ki, 1-0.



A tabella:

A Dunaújvárostól 1 büntetőpontot levontak.


Orbán Viktor miniszterelnök is megcsodálhatta, hogy milyen fantasztikus hangulatot varázsolt a több száz diósgyőri fanatikus a felcsúti Pancho Arénában. Nézze meg Ön is a Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK mérkőzés felvételeit! tovább »

Nem kezdődött jól a "futballtavasz" a Diósgyőri VTK számára, ugyanis az NB I előrehozott 16. fordulójában a volt diósgyőri, Gohér Gergő találatával vereséget szenvedtek a piros-fehérek a Pancho Arénában. Ön szerint ki volt a DVTK legjobbja? tovább »

"Van hiányérzetem, de a csapatra nincs panasz, odatettek 110 százalékot" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Puskás Akadémia elleni bajnoki után. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 16. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Puskás Akadémia FC vendégeként lépett pályára szombaton 18 órától Felcsúton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

Budapest, 2014. november 29., szombat (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának eredményei és programja. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!