Kasszasiker Antal Nimród horrorja Amerikában – RTL Klub

Jól jövedelmez az első magyar rendezésű amerikai horror. Antal Nimród Vacancy című filmje a hétvégén bemutatott filmek közül a második legtöbb nézőt vonzotta az Egyesült Államokban. Az összes most futó mozifilm versenyében pedig negyedik lett. A film egy hétvége alatt 7 és fél millió dollárt, azaz több mint 1,3 milliárd forintot hozott, és több mint 1 millió 300 ezer nézőt vonzott a mozikba – számolt be szerda este az RTL Klub Híradója.

Egy házaspár szobát keres egy elhagyatott motelben. Azt hiszik, pihenni fognak, pedig ez lesz életük legborzasztóbb éjszakája. Valaki ki akarja végezni őket, és ezt meg is akarja örökíteni – ez a rövid története az első magyar rendezésű amerikai horrorfilnek, amelyet július végén mutatnak be itthon Elhagyott szoba címmel.

Antal Nimród rendező korábban már bizonyított egy magyar filmmel, a Kontrollal. Az amerikai ügynökséggel akkor ült le először beszélni vele, amikor annak idején a Kontrollt meghívták Cannes-ba – nyilatkozta az RTL Klub Híradójának Antal Nimród.

A Kontroll 180 millió forintból, míg az amerikai horror 3,4 milliárdból készült. A Kontrollból 22 kópiát vittek a multiplexekbe, a horrorból 2551-et. Talán éppen ezért a magyar filmet 24 ezren nézték meg az első hétvégén, míg a Vacancy-t 1,3 millióan. Ez az éves magyar mozinéző-szám egytizede.

Antal Nimród legújabb filmje már az első hétvégén összesen 7,6 millió dollárt hozott, és ezzel negyedik az összes most futó film közül. Bár az amerikai gyártók jobb kezdést vártak, a hírek szerint a magyar rendező újabb horrorfilmre kapott felkérést, melyet nyáron kezd forgatni.Sporthírek