Kassán vizitelt az elnök

Török Dezsőt (jobbra) Zdenko Trebula köszöntötte
Török Dezsőt (jobbra) Zdenko Trebula köszöntötte - © Fotó: baz.hu
Kassa, Miskolc – Az együttműködés volt a téma a kassai látogatáson.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke dr. Kovács János megyei főjegyző társaságában bemutatkozó látogatáson vett részt dr. Zdenko Trebulánál, a Kassa Megyei Közgyűlés elnökénél.

Konkrét javaslatokkal

A kassai megyeházán baráti hangvételű megbeszélést folytattak a felek, amelynek során gyümölcsöző jövőbeni együttműködésükről biztosították egymást. A bel- és külpolitikai kérdések mellett szóba kerültek a megyék közötti kapcsolatok bővítésének lehetőségei is. A partner megyék kulturális életének még szorosabbá tétele érdekében a tárgyaló felek konkrét javaslatokat is megfogalmaztak.

Természetesen a megbeszélés legfőbb témája a két megye részvételével működő Via Carpatia csoportosulás jövője volt. A közgyűlések elnökei egyetértettek abban, hogy a csoportosulásnak a továbbiakban is kiemelt szerepet kell betöltenie a határon átnyúló kapcsolatokban és minden rendelkezésükre álló eszközzel támogatniuk kell céljai megvalósításának elérésében, amelyekhez hatalmas lehetőségeket kínálnak a hamarosan megnyíló európai uniós források.

Egy kis ismerkedés

A megbeszélést követően a Via Carpatia csoportosulás igazgatója, Orbán Máté Julianna a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei delegáció tagjainak bemutatta munkatársait, valamint az irodákat, ahol a mindennapi munkavégzés történik. A csoportosulás képviselője ismertette az eddig elért eredményeket és az elkövetkező időszak várható kihívásait, feladatait. A felek megállapodásra jutottak abban, hogy a társulás következő közgyűlésére már a jövő év elején sor kerülhet.

ÉM