Kassai Viktor beperelte Lipták Zoltánt, a DVTK az MLSZ-hez fordul

Kassai Viktor beperelte Lipták Zoltánt, a DVTK az MLSZ-hez fordul
Miskolc – A DVTK haladéktalanul az MLSZ-hez fordul azzal a kéréssel, hogy a DVTK csapatkapitányával, Lipták Zoltánnal perben álló Kassai Viktor ne működjön közre sem játékvezetőként, sem más hivatalos személyként a DVTK labdarúgó mérkőzésein.

A DVTK vezetése azért döntött így, mert Kassai Viktor játékvezető peres eljárást indított Lipták Zoltán ellen. Az ügy előzménye, hogy a 2017. április 29-i Vasas elleni bajnoki mérkőzésen Kassai kiállította a DVTK csapatkapitányát, akit akkor öt mérkőzésre eltiltottak a játéktól.

A fegyelmi eljárásban akkor felvetődött, hogy a játékvezető rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, ma már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára vonatkozóan.

dvtk_vasas_liptak_kassai_boon_hgy

A DVTK bízik abban, hogy a peres eljárásban bebizonyosodik Lipták Zoltán ártatlansága, és a két fél békülése jeléül kezet nyújt egymásnak, mert ez szolgálná a magyar labdarúgás érdekét.

A DVTK addig is kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy a peres eljárás ideje alatt a Kassai Viktor ne működjön közre semmilyen funkcióban – játékvezetőként, asszisztensként, vagy bármilyen hivatalos személyként – a DVTK mérkőzésein, mert az sértené a versenysemlegesség elvét.

Forrás: dvtk.eu
"A csapatot körülvevő, oly sok zivataros időt megélt, legnagyobb vidéki labdarúgó-közösséget a dafke tovább erősíti."
"Azt nem tudni, hogy a külső erők mennyire tervezetten rombolnak, de biztos, hogy 50 vagy 100-200 kilométerről az látszik, és sokan azt hiszik, hogy Lipták kiválásával a Diósgyőr gyengül. És még az is lehet, hogy rövid távon ez így van. Csak azt nem látják, hogy a csapatot körülvevő, oly sok zivatar...

Lipták Zoltán 5 meccses eltiltást kapott
Budapest, Miskolc - Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága május 5-i ülésén több DVTK-t érintő határozatot is hozott. - Lipták Zoltán (Diósgyőr), mert amikor a labda nem volt játékban ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést hasz...