Kásás Tamás lemondta a válogatottságot

Kásás Tamás lemondta a válogatottságot
Budapest, 2011. június 9., csütörtök (MTI) – Lemondta szereplését a válogatottban Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Az elmúlt évtized legjobb férfipólósának is megválasztott Kásás Tamás elhatározását közölte Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal – adta hírül csütörtök reggel a nemzeti együttes hivatalos honlapja, a www.vlv.hu.

“Hónapok óta rágódom magamban a dolgon, nehéz volt meghoznom ezt a döntést. Az ok nagyon egyszerű. Úgy érzem, annyira elfáradok a klubszezon végére, hogy egyszerűen nincs energiám a munka nyári folytatására. Úgy gondolom, csak az legyen magyar válogatott, aki képes teljes önmagát adni mind fejben, mind testben. Én ebben a pillanatban ehhez nem érzem magamban az erőt” – nyilatkozta az olasz bajnok, az idei Euroligában másodikként zárt Pro Recco júliusban 35 éves magyar pólósa, aki pályafutása alatt mind klubcsapataival, mind a válogatottal minden fontosabb címet megszerzett.

Kásás Tamás: “Lehet, hogy később megbánom, de…”

“Tavaly szeptember 1. óta edzem megállás nélkül. Sajnos a kevesebb meccs, amit a Pro Recco színeiben játszottam, nem egyenlő a kevés edzéssel, sőt – magyarázta döntését Kásás Tamás. – Természetesen huszonévesen nem jelentett problémát, de 35 táján már sokkal nehezebb a regenerálódás. Figyelmeztető jelként is felfogható a kificamodott ujjam nagyon lassú gyógyulása, ami még néhány hónapig el fog tartani. 1993 szeptemberében voltam első válogatott edzésemen, ez – akárhogy is számolom – 18 éve volt, majdnem két évtizede. 1995-től már folyamatosan tagja voltam a felnőtt világversenyeken szereplő magyar válogatottnak, majd Dénes kapitánysága alatt szinte minden meccset végigjátszottam. Lehet, hogy később megbánom a döntésemet, esetleg lemaradok újabb sikerekről, de nem lenne korrekt sem Dénessel, sem a játékosokkal és nem utolsósorban a szurkolókkal szemben, ha az imént kifejtett érzéseimet eltitkolva futnék neki a nyári felkészülésnek, egy esetleges siker reményében. Ebből nem csinálhatok hiúsági kérdést! Dénessel megosztottam érzéseimet, sokszor beszéltünk az utóbbi időszakban. Nagyon szerette volna, ha folytatom, de megértett és ez jólesik.” – nyilatkozta Kásás Tamás.

Kemény Dénes ekként reagált a világklasszis bejelentésére:

“Az utolsó pillanatig reméltem, hogy Tamás játszik nyáron, természetesen nagyon sajnálom, hogy így döntött. Köszönöm mindazt, amit a csapatért, a szurkolókért tett. Az kétségtelen tény, hogy Tamással a csapat legalább két-három góllal erősebb, mint nélküle, ezt a Reccóban mutatott játéka is bizonyítja. De ismerve a játékosaimat, az új helyzet olyan extra energiákat fog fölszabadítani bennük, na meg bennem is, hogy Kásás Tamás nélkül is sok örömet fogunk okozni a mellettünk álló szurkolóknak.”További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek