Kártyával döntöttek, ki ver meg kit

Kártyával döntöttek, ki ver meg kit
© Fotó: slate.com
Miskolc – Zárkatársaikat bántalmazták fogvatartottak a miskolci börtönben.

A Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a gyanúsítottat, aki a megalapozott gyanú szerint 2013 októbere első napjaiban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában két társával együtt bántalmazta zárkatársait.

A gyanúsítottak egy kártyajáték során felosztották a zárkában levő személyeket egymás között három csoportra. Amelyik csapat veszített a kártyában, a másik két csapatnak ütlegelnie kellett őket.

Foga és orra tört el

A sértettek félelmükben eleget tettek a kényszerítésnek. Amelyik sértett nem ütötte kellő erővel a többieket, a gyanúsítottak kilátásba helyezték, hogy majd ők mutatják meg, milyen erővel kell ütni, rúgni.

Az előzetes letartóztatásba került gyanúsított továbbá tettleg is bántalmazta az egyik zárkatársát társaival együtt, több alkalommal arcon rúgták, kezeit összekötötték és az ágy lábához kötötték ki. A sértett fogai kitörtek a rúgásoktól, valamint orrcsontja is eltört. Október 3-án az éjszaka folyamán a zárkába került sértettet szintén testszerte ütlegelték pusztán azért, hogy erejüket „fitogtassák”.

A büntetési tétel nagyságára, a gyanúsított többszörös büntetett előéletére és szociális helyzetére figyelemmel a bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és a tanúk befolyásolásának veszélye, ezért a bíróság előzetes letartóztatásáról döntött.

ÉM-SZB