Kártyán hagynak üzenetet a rendőrök a lakóknak éjjel Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Miskolc (MTI) – Kártyát hagynak a rendőrök a lakók postaládájában az éjszakai járőrözéskor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcikán és térségében, jelezve, hogy éjjel is őrzik értékeiket és a környéken mindent rendben találtak.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek szerdán elmondta: a rendőrök akkor is szolgálatban vannak, ha éppen az állampolgárok nem látják őket, s hogy erről mindenki értesüljön, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai úgynevezett “Itt jártunk” kártyát hagynak a postaládákban.

A járőrök azokon a területeken, ahol éjszakai ellenőrzéseket végeznek, de jogsértésre utaló körülményeket nem találnak, értesítik erről az ott lakókat. Az üzenő lap tartalmazza az ellenőrzés tényét, időpontját, valamint a kapitányság valamennyi elérhetőségét.

A kezdeményezés alapját voltaképpen azok a lakossági visszajelzések adták, amelyek szerint nem látják a rendőröket, nem tudnak velük kapcsolatot teremteni. A kapitányság vezetője ezért, mintegy demonstratív és tájékoztató jelleggel rendszeresítette a kártyát; a rendszer bevált, a lakók üdvözlik ezt – tette hozzá Dobi Tamás.

– MTI –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .