Kártya: csak miskolciaknak

Miskolc – Miskolc Városi Kártya kedvezményt kínál – egyebek mellett – tömegközlekedésre, parkolásra, taxira, vagy éppen az uszodába, a sportcsarnokba, a jégcsarnokba, de tankoláshoz is. A kártyabevezető cég javában dolgozik, a fejlesztés eredménye jövőre születik meg.

10.23: Miskolc-kártya: százhalombattai „válasz”

A Miskolc Városi Kártya(rendszer) jövő júliusi bevezetését döntötte el az önkormányzat. Azon ritka esetek egyike ez, amikor ellenzék és kormánypárt ugyanazt akarta, akarja. Olyannyira, hogy fideszes javaslat volt a kártya bevezetése. A szerdai, városházi sajtótájékoztatón elhangzottakról tudósító cikkünkhöz számos hozzászólás, kérdés érkezett. Hogy világosabb legyen, miről is szól egy ilyen kártya, bemutatjuk egy másik város kártyabevezetésének egyik fontos, 2005-ös lépését, a közgyűlési előterjesztést. Ez a város Százhalombatta. Amely: Tiszaújvárosra hivatkozik.


A miskolci önkormányzat jövő július 1-étől vezeti be a Miskolc Városi Kártya kedvezményrendszert, amelynek technikai kidolgozása, a rendszer felállítása már zajlik. A „kártyás” cég az X-Centrum Nonprofit Kft.
Káli Sándor polgármester, dr. Szinay Attila (Fidesz) és Tompa Sándor (MSZP) képviselők mellett a cég vezetője, dr. Bernáth Attila tartott tájékozatót a sajtónak a kártyáról, azaz kártyarendszerről. (Mert az első után még két kártyát kívánnak kibocsátani: turisztikait és diákoknak szólót.)

A kártya – hangsúlyozták a megszólalók – erősíti a Miskolc-tudatot, a lokálpatriótizmust, városmarketing-, egyben gazdaságfejlesztési eszköz. Miskolci állandó lakosoknak nyújt majd kedvezményt, olyan területeken, mint például a tömegközlekedés (10 százalék), a parkolás (10 százalék), a taxi (20 százalék), uszoda, sportcsarnok, jégcsarnok (30-30 százalék), vagy éppen tankolás: 10 forint/liter.
Fidesz-javaslatra fogadta el a képviselő-testület a kártya gondolatát, bevezetését, a kidolgozáson együtt munkálkodtak a városvezető kormányzati oldallal, illetve az egyes területek szakembereivel.