Kártérítést követel az általa elgázolt gyalogostól egy ukrán autós

Háromezer dollárt, azaz több mint félmillió forintot követel az általa elgázolt gyalogostól egy ukrán terepjáró-tulajdonos azon a címen, hogy szerinte az állítólagos áldozat támadta meg az ő kocsiját. A sértett gyalogos és a szemtanúk azt mondják, hogy a zebrán gázoló járművezető a rendőröket és a mentősöket is lefizette.

Anatolij G. kramatorszki lakos két kollégájával együtt a munkanap végeztével éppen hazafelé tartott, amikor az egyik gyalogátkelőhelyen egy Mitsubishi Pajero elsodorta. A sérültet barátai kivitték az út szélére, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget. Miközben a mentőorvosok a helyszínen ellátták az elgázolt férfi váll- és mellkasi sérüléseit, a szemtanúk megfigyelték, hogy a terepjáró tulajdonosa hosszasan beszélget a rendőrség munkatársaival, majd a sérültet a baleseti sebészetre beszállító mentősökkel is szót váltott.

A sértett családtagjai csak néhány nap elteltével tudták meg, hogy a gázolásról nem készült helyszíni jegyzőkönyv, sőt a Mitsubishi vezetője az elgázolt férfitől kezdett követelni 3000 dollár kártérítést arra hivatkozva, hogy az utóbbi az út szélén állva szándékosan belerúgott a mellette elhaladó terepjáró ajtajába, súlyos kárt okozva ezzel a kocsiban.

A baleset sérültjének felesége ebbe nem hajlandó belenyugodni, és utólagosan feljelentést tett a terepjáró tulajdonosa ellen személyi sérüléssel járó közúti baleset okozása címén, míg az utóbbi garázdasággal vádolja a bordatöréssel kórházban fekvő gyalogost.