Kárpótolná a közönséget a csapat

A szomszédvár Nyíregyháza látogat szerdán kora este az Andrássy útra.

Matematikailag még nem esett ki a Diósgyőr az élvonalból… És Tóth László vezetőedző szerint nem is akarják feladni addig a küzdelmet a bennmaradásért vívott harcban, amíg egy százalék esélyt lát az NB I-es tagság meghosszabbítására. A helyzetet tovább nehezíti, hogy kidőlt a sorból a piros-fehérek – a Haladás elleni mérkőzést leszámítva – eddigi legjobbja, a kapus Mindaugas Malinauskas is, aki Zalaegerszegen sérült meg.

– Érzékeny veszteség, hiszen egy meccset leszámítva a legjobb formában lévő játékosunk volt – kesergett picit a DVTK szakvezetője, aki beszélt a fiatalok beépítéséről is. – Bacsa Patrik vélhetően kezdő lesz, miután Bajzát Péter a combjára panaszkodott, de rajta kívül két-három ifjú tehetség kispados lesz, lehet. Nem azért, mert nem hiszünk már a bennmaradásban, hanem azért, mert megérdemlik, s mert bele kell kóstolniuk nekik is abba a bizonyos légkörbe.

Tóth László a Nyíregyházával kapcsolatban annyit jegyzett meg: „Nekik is ez az utolsó lehetőségük, s szó nem lehet arról, hogy megmentsünk bárkit is… Mindkét gárda magát okolhatja, hogy eddig jutott, nyilván megvannak a szereplés tanulságai, hogy nem jó egy elkülföldiesített csapat, pontosabban akkor jó, ha minőségiek a légiósok. Nekünk is megvan a magunk elképzelése, Szentes Lázárnak is, számunkra az a cél, hogy valamelyest kárpótoljuk közönségünket, amely az utóbbi időben jogosan volt elégedetlen. Remélem, tudunk olyan hangulatot teremteni mérkőzés közben a hozzáállásunkkal, teljesítményünkkel, hogy a végén mindenki jó szájízzel fog hazamenni.

A DVTK-nál – Bajzáton és Malinauskason kívül – Lippai, Bognár és Huszák is kisebb sérüléssel bajlódott, azaz szerdai pályára lépésük kedden kora délután még kétséges volt. 

A tervezett kezdő tizenegy: Rados (Giák) – Vukadinovic, Gal, Jeknic, Sadjo – Menougong, Supic, Takács, Dobos (Lippai) – Brnovic, Bacsa.