Kárpótolja őket a szalag a sok fáradozásukért

Akt.:
A különleges zrinyis szalagot ma este tűzik fel
A különleges zrinyis szalagot ma este tűzik fel
Miskolc – A középiskolai szalag­avatóknak most van „szezonja”.

A diákok lázasan készülnek a műsorukra és az ünnepségre, ami életük egyik mérföldkövét jelzi. Ezután már minden a közelgő érettségiről fog szólni. A Zrínyi Ilona Gimnázium végzős diákjával, Tóth Viktóriával beszélgettünk arról, ő és osztálya hogyan készül a pénteki ünnepségre.

Illusztris helyszínen, a Művészetek Házában avatják szalagjukat a zrínyisek november 30-án. Az évfolyam tagjaiból verbuválódott tánckar keringővel nyitja meg az ünnepélyt.

Egyedi műsorok

Ezt követően minden végzős osztály műsort ad elő, melyben bemutatják az elmúlt négy évüket. Vikiék előadása improvizációkra épül: elmondják a cselekményt, amire valaki mindig vissza­kérdez: „És aztán?” – így folytatólagosan mesélik el a különböző tanéveik történetét. Mi még csak táncoltunk.

A drámás osztály zárja a műsorrészt táncos produkcióval, végezetül pedig minden osztály egy-egy képviselője mond monológot. Nagyon izgalmas témát választottak, hiszen a mindenkori aggódó szülőkhöz szólnak majd: mindig lesznek problémák a gyerekekkel, de ezek mindig meg is fognak oldódni, „úgyhogy nem kell stresszelni a szülőknek” – summázza Viki. Ezt követi majd a szalagosztás momentuma.

Büszkék szalagjukra

A készülődésről elmondta, hogy sok energiát vesz ki belőlük, úgyhogy kezdenek fáradni, de kárpótolja őket maga „A Szalag”, amit nagyon várnak már osztályával. Különleges lett, hiszen egy rajzos társa tervezte meg a többiek véleményét figyelembe véve. Így a szokatlan, rombusz alakú, fekete alapon arany felirattal díszített masnit mindenki igazán magáénak érzi.

A ma nagy divattá vált hivatalos „afterparty” esetükben elmarad, közös szalagavatós vacsorával zárják az estét, ami után szétszélednek, és ki-ki vérmérséklete szerint folytatja az ünneplést.

Sajátja lesz Tóth Viki élete első szalagavatója, amiről „nem gondolta, hogy ennyi macerával jár, de a szalag kárpótolja a több hétig tartó fáradozásért. Hiszen megtisztelő végzős zrínyis diáknak lenni” – összegzi érzéseit.

ÉM-KCs


A napokban tartják a középiskolák a szalagavatókat, fotónk a Berzeviczy szakgimnázium ünnepségén készült
Miskolc - A történész szerint az egyetemisták tűztek először szalagot, tőlük vették át a középiskolák. A szalagavatást ma általánosan a középiskolák sajátjának tekintjük. A végzős hallgatók a félév tájékán tűzik fel karjukra az utolsó év jelképét, amit bállal ünnepelnek meg, majd a ballagásig hor...

A nyitótánc
Tiszaújváros - A vastaps hallatán egy szempillantásra elillant az előkészületek miatt érzett teher. November 23-án ünnepi díszben pompázott Tiszaújvárosban a Derkovits Művelődési Ház, hiszen a végzős diákok szalagavató ceremóniáját ünnepelték az egybegyűltek. Meghatározó esemény ez egy „kis felnő...

A lányok (balról): Magyar Patrícia, Gál Nikola, Szekeres Ágota és a fiúk (balról) Czikó Gábor, Gerges Ákos, Járomi Dániel.
Miskolc - Péntek este tartotta az ITC-ben a miskolci Berzeviczy Gergely Szakgimnázium szalagavató ünnepségét. ÉM

Tánc a szalagavatón
Miskolc - Péntek este tartották a Földes Ferenc Gimnázium végzős diákjainak szalagavatóját. A rendezvénynek a Miskolci Egyetem díszaulája adott otthont. ÉM