Friss hírek

2009.05.29. 19:33

Virágba öltözött Székesfehérvár belvárosa

<p>Virágba öltözött Székesfehérvár belvárosa. A pünkösdi tavaszköszöntő ünnep nyitányaként a város virágkötői köztéri szobrokat, kapukat díszítettek fel. A Pünkösdi virágálom névre keresztelt program hagyomány a városban. Ebben az évben először a látogatók szavazhatnak is a kompozíciókra. Az eredményhirdetés Pünkösd napján, hétfőn lesz.</p>

Nyolc virágkötő üzlet dolgozói és az Arany János Általános Iskola megváltozott képességű virágkötő tanulói a belváros egy-egy pontját díszítették fel: az Országalmát, a török kutat, szobrokat, a polgármesteri hivatal, a Püspöki palota, a Szent Imre templom bejáratait. Az önkormányzat ötvenezer forinttal járult hozzá a költségekhez.

A virágkötők elmondták: az alkotásokkal a város hagyományaihoz - színeihez, koronázó múltjához - próbáltak alkalmazkodni, de a virágok kiválasztásánál az is fontos szempont volt, hogy vágás után is hosszú ideig éljenek.

A pünkösdi programok Székesfehérváron három napon át tartanak. Koncertek és ünnepi mise mellett bormustra várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!