„Kárpátalja megyével a közlekedésbiztonság javításáért”

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az INTERREG Közösségi Kezdeményezés Magyarország-Szlovákia-Ukrajna Szomszédsági program, HU-SK-UA/05/02/135. számú, „Kárpátalja megyével a közlekedésbiztonság javításáért” projektének keretében 2006. októberében 3 napos minőségmenedzsment, majd decemberben 3 napos pályázatírási és projektmenedzsment oktatást szervezett.

Az oktatásokon részt vettek az Észak-Alföldi régió főkapitányságai, valamint az Észak-Magyarországi régió Nógrád megyei főkapitánysága és az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársa is.

A képzésen sikeres vizsgát tett rendőrök és rendőrségi dolgozók tanúsítványainak hivatalos átadására a főkapitányságon kerül sor. A rendezvényen részt vesznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg, a Hajdú-Bihar és Nógrád megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a megyei rendőrkapitányságok beosztottjai.

A tanúsítványokat Dr. Andrékó János rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány közösen adja át a képzést végző, Észak-Alföldi régióban tevékenykedő Debreceni Egyetem képviselőjével, Dr. Husi Géza főiskolai docenssel és az Északkelet-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. portfolió igazgatójával, Harsági Tündével. A rendezvényen Elekes Edit r. alezredes előadást tart a projekt keretében eddig megvalósult tevékenységekről, és az ütemezett feladatokról.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik a legújabb pályázati lehetőségek megismerésére, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Kht. programmenedzsere, Várhegyi Tamás előadása alapján.

A rendezvény helye: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság II. emeleti Díszterme.

– Pusztai Sándor –