Károkat okozott a vihar Borsodban

Akt.:
Fába csapott a villám Ózdon
Fába csapott a villám Ózdon - © Fotó: Marosréti Ervin
Encs – Villámcsapás miatt nem volt áram a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen szerda délután, és a megye más részein is károkat okozott a vihar – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az áramszünet mintegy három és fél ezer encsi háztartást érintett. Az áramszolgáltató ÉMÁSZ képviseletében Irlanda Boglárka az MTI-nek azt mondta: a városban újra van áram, öt perc alatt egy másik irányból visszaállították a szolgáltatást, a hiba elhárításán dolgoznak.

Halmajon levitte egy ház tetejét az erős szél, az encsi tűzoltók dolgoznak a kár elhárításán. A településen több másik ház is megrongálódott.

Megyaszón beomlott egy ház födémszerkezete a vihar következtében, a lakók kimenekültek a házból, az épület lakhatatlanná vált.

Rátkán villám csapott egy istállóba, a szerencsi tűzoltók eloltották a tüzet.

A katasztrófavédelmi igazgatóság azt is közölte, hogy a megyében kitört heves zivatar jégveréssel is járt.

– MTI –


Jégesővel tarkított felhőszakadás söpört végig Borsod-Abaúj-Zemplén megyén

„Ilyen durva még sose volt!” – kommentálták a megyaszói jégesőt a vihart levideózók megyaszóiak, miközben hangosan kopogva ömlött a dió méretű jég az égből szerda délután.

Fába csapott a villám Ózdon

Szerdán reggel mennydörgéssel és komoly villámlással kísért zivatar vonult végig Ózdon. A villám az Ifjúsági Parkban belecsapott egy fába, amit törzsében jelentősen megrongált.