Karaktervizsgán vesznek részt a Fradi elleni „örökrangadón”

Akt.:
Vissza akarnak vágni a Ferencvárosnak
Vissza akarnak vágni a Ferencvárosnak
Budapest, Miskolc – Vasárnap a pesterzsébeti jégcsarnokban az FTC vendége lesz a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A nagy érdeklődéssel várt Mol ligás „örökrangadó” holnap 19 órakor kezdődik. Néhány nappal ezelőtt is egymásba botlott a két alakulat: akkor az első két harmad után a piros-feketék 3-0-ra vezettek, mégis a vendég zöld-fehérek nyertek 5-3-ra. Azóta persze a Jegesmedvék javítottak Debrecenben, de az igazi karaktervizsga vasárnap este vár rájuk.

Nő a harci kedv

– A debreceni impulzusokat kell a Fradit ellen bevetni – szögezte le Mayer Péter, a miskolciak vezetőedzője. – A hajdúsági megyeszékhelyen dicséretes volt a harci kedvünk, olyan stílusjegyeket mutattunk fel, amelyek bármelyik összecsapásunkon előnyünkre válhatnak.

Az eredményektől függetlenül eddig is hangsúlyoztam, hogy esetünkben nem a játékban kell keresni a hibát, hanem a fejekben. Ennek ékes bizonyítékát kaptam, kaptuk Debrecenben.

A szakvezető ezután górcső alá vette a Ferencvárost, de jó táncos módjára hamar visszakanyarodott a „kályhához”:

– Legutóbb adtunk az FTC-nek egy sanszt, és ők ezt nyilván meg akarják lovagolni. Most dolgoznak bennük a pozitív élmények, így nagyon oda kell figyelnünk rájuk. Azt mondtam a fiúknak, hogy egyszerűsítsük le a magunk dolgát. Kerüljük el az érzelmi kitöréseket, az indokolatlan kiállításokat és nyújtsuk a saját játékunkat.

Ez a mi harmadunkban alázatos munkát jelent, nem követhetünk el kisebb-nagyobb megingásokat, mert ezek hamar megbosszulhatják magukat. Elől lövésszámban és helyzetkihasználásban eddig sem volt hiányérzetem, hiszen minden összecsapásunkon rengeteget tüzelünk. Ez tulajdonképpen állandó elem nálunk, most is ugyanezt kell tennünk, s ha így lesz, bizonyára jól jöhetünk ki belőle.

Fekti érkezik?

A DVTK Jegesmedvék kerettagjai közül – mint ismeretes – Szilágyi és Tóth A. hosszú időre kidőlt a sorból, és a Fradi ellen sérülés és betegség miatt nem szerepelhet Láda B. és Leppanen sem. Popovicsot egyéb ok miatt nélkülözik, továbbá nehezíti a helyzetüket, hogy a gólerős Pavuk eltiltását tölti, így ő sem állhat a vezetőedző rendelkezésére.

A hiányzókat fiatalokkal pótolják, de az is lehet, hogy az alakulathoz próbajátékra érkezett Fekti Ádámot – ha megfelel és a papírjait a munkaszüneti napok alatt „versenyképessé” tudják tenni – esetleg már bevethetik a Fradi ellen.

Kolodzey Tamás


Lencsét lencsével ebédelt

A DVTK Jegesmedvék együttese december 30-án játszotta a tavalyi esztendő utolsó Mol ligás mérkőzését és 5-4-re nyert Debrecenben. Az utána történtekről Miskolczi Márk, a gárda csatára számolt be:

– A december 31-ét megkaptuk mesterünktől, így 2015 utolsó óráit hokimentesen töltöttük el. A csapat egy része közösen szilveszterezett és ugyancsak közös vacsorán vett részt. Dáridót senki nem tartott, tekintettel arra, hogy január 1-én délután már edzést tartottunk a jégcsarnokban.

Az év első ebédjén egyébként én is „hódoltam” a hagyományoknak, lencsét lencsével ettem, hogy sok pénzem legyen és ugyancsak sok pontot szerezzünk az idény hátralévő mérkőzésein. Ami pedig a Fradit illeti: az az eltökélt tervünk és vágyunk, hogy visszavágjunk a zöld-fehéreknek a múltkori, hazai környezetben elszenvedett vereségért, különösen a harmadik harmad csúnyára sikeredett 0-5-ös részeredményéért. Nagyon fogadkozunk, ígérjük, hogy elhozzuk a 3 pontot a fővárosból.

hirdetés


hirdet�s