Karadzsics saját weblapot is üzemeltetett – álnéven

A 13 évig bujkáló, majd a hét elején elfogott, népirtással és háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzsics, volt boszniai szerb elnök saját honlapot is üzemeltetett Dragan Dabics álnevén.

A hamis, interneten közzétett életrajzában Karadzsics Dr. Dragan Dabicsként mutatja be magát és életútját. A dragandabic.com szájton azt olvashatjuk, hogy a dél-szerbiai Kraljevo város melletti Kovacsi nevű faluban született, körülbelül hat évtizede. Gyerekkorában nagyon szeretett a környező erdőkben és hegyekben kirándulni. Fiatalemberként először Belgrádba, majd Moszkvába ment tanulni, ahol a Lomonoszov Egyetemen megszerezte pszichiáter diplomáját.

Oroszország után beutazta Indiát és Japánt, majd Kínában telepedett le, ahol az alternatív gyógyászatra specializálódott. Az 1990-es évek közepén tért vissza szülőhazájába, Szerbiába. Azóta az egyik legmeghatározóbb személyisége lett szakterületének az egész Balkánon-állítja honlapján Karadzsics. Az egyébként pszichológus végzettségű volt politikus rendszeresen publikált újságokban, valamint szerepelt tévéadásokban, szemináriumokon és egyéb rendezvényeken.

A honlapon olvasható az is, hogy jelenleg az új-belgrádi Jurij Gagarin utcában lakik, és nyilvános az e-mail címe is. Ezen információkon túl kedvenc ősi kínai idézetei, valamint több fénykép is található a lapon, amin hosszú hajjal, nagy szakállal és szemüvegben látható.