gasztronómiai verseny

2020.03.01. 08:15

Forralva is ízletes borok

Ismét remekeltek forralt boraikkal a kistokajiak a sportpályán rendezett gasztronómiai versenyen.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

A borairól méltán híres Miskolc melletti településen harmadik alkalommal rendeztek jó hangulatú forraltbor-készítő versenyt a helyi sportpályán szombaton délelőtt 10 órától, a helyi önkormányzat, a Magyar Kulturális Közösségi és Turisztikai Egyesület, illetve a Kistokaji Szőlő-, Kert- és Borbarátok Egyesülete szervezésében. Mindenki a saját borával versenyezhetett, és az italokból készült csemegéket 13 órakor értékelte a szakmai zsűri. A finomabbnál finomabb itókák mellett a regisztrált vendégek tócsnit is ingyen kóstolhattak. A gyermekes családokat kézműves ínyencségek, vattacukor és kirakodóvásár fogadta. A kicsiket Pepe és Virág bohóc szórakoztatta interaktív műsorával.

Borkóstolás jó kedvvel

– A Kistokaji Szőlő-, Kert- és Borbarátok Egyesülete szervezi a mai gasztronómiai fesztivált, hogy megmozdítsa a település lakosságát. Az egyesület 150 liter borral támogatja a rendezvényt, ennek köszönhetjük, hogy mindenki ingyen fogyaszthatja a forraltbor-különlegességeket. Családi hagyományként magam is rendelkezem pincével, és nagy élmény átélni, hogy a boraim sok embernek ízlenek – mondta Bernáth József, Kistokaj polgármestere.

Egy csésze melegség

– Szeretnénk, ha a helyi lakosok jól éreznék magukat, örülnének a tavasz kezdetének és egy csésze forralt bor mellett beszélgetnének. Hagyományt teremtettünk, és ahogy látjuk, egyre többen jönnek el a rendezvényünkre – fűzte hozzá Cseh Béla Zoltán, a verseny egyik szervezője, a Kistokaji Szőlő-, Kert- és Borbarátok Egyesületének elnöke. – Nemcsak Tokajon, de Kistokajon is ízletes szőlő terem a Bükk lábánál. A két borvidék talajminősége szinte megegyezik, és nálunk is jó minőségű vörös és fehér borok készülnek, amelyeket vegyesen használunk a forralt borokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában