Karácsonyi vásár, zöldben

Karácsonyi vásár, zöldben
Miskolc – A környezettudatos vásárlók a termelőkkel találkozva választhatták ki az ideális karácsonyi ajándékokat.

Zöld Karácsony elnevezéssel másodszor tartott vidék- és környezetbarát vásárt az Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány. A környezettudatos vásárlókat ezúttal a Kisavason található Aranykorona Étterembe várták.

– A szebbnél szebb, minőségi bio, környezetkímélő és kézműves helyi termékek vására egyben „kosár-fonó” esemény is, vagyis a szervezők által fél éve életre keltett Zöld Kosár közösség további fejlődését szolgálja – magyarázza a helyszínen Lenkey Péter projektmenedzser. – A Zöld Kosár tagjai környezettudatos miskolci polgárok, akik családjuk egészsége érdekében vegyszermentesen termelő helyi gazdáktól szerzik be az élelmiszert, és a kézműves dolgokat is nagyra értékelik. Önkéntesek munkájának köszönhetően heti egy alkalommal egyszerűen és termelői áron jutnak hozzá “kosarukhoz”.

Mi mindezt kissé türelmetlenül hallgatjuk, mert alig várjuk, hogy elvegyülve az érdeklődők között nézelődhessünk, kóstolgathassunk. Megcsodáljuk az újrahasznosított anyagokból készült kézműves termékeket. (“Megélni nem lehet belőlük, inkább kiállításokra készülnek a nyakkendő-alapanyagú nyakláncok, a biciklibelsőből varázsolt övek, PET-palackból lett ékszerek.”) A sajtoknak, kolbászoknak azonban, mi legalábbis, nem tudunk ellenállni…

ÉM-SzK