Kár az első harmadért

Kár az első harmadért
Történelmi találkozón, Miskolcon először felnőtt jégkorongválogatott mérkőzésen a magyar és a norvég válogatott csapott össze a népkerti jégcsarnokban.  video

A sporttörténelmi miskolci jégkorongmeccs kezdete előtt másfél órával sorok kígyóztak a jégcsarnok bejáratánál, bízva abban, hogy a megmaradt jegyekből sikerül még szerezni, illetve abban is, hogy a legjobb ülőhelyek egyike is elcsíphető (mivel a tikettek nem helyre szóltak).

A norvég gárda öltözője negyed hat után néhány perccel élénkült meg, majd a mieink – elől Szuper Leventével – indultak melegíteni. Ladányiék már bent hangoltak, amikor sikerült a folyósón elcsípni Énekes Lajost, a Szlovéniában pár nap múlva kezdődő divízió I-es vb-re készülő gárda másodedzőjét: „Vannak még kiadó helyek a csapatban, ám Pat Cortina csak a találkozó után fog szűkíteni, keretet hirdetni. Úgy érzem, eredményesen dolgoztunk a felkészülési időszakban, tanulságos meccseket vívtunk a svédekkel és a lengyelekkel is” – jelentette ki.

A mostani összecsapásra a szakember elöljáróban nem kívánt tippelni, ugyanakkor elmondta, a világbajnokság előtti utolsó találkozón nem is elsősorban az eredmény a fontos, hanem a mutatott játék.

Két magyar csapat

A hokisokat a Miskolci Sportiskola jégkorong-szakosztályának ifjú növendékei vezették fel; a magyar gárda az első harmadban mélyen tudása alatt teljesített, meglepő volt Szuper Levente gyenge produkciója, ám nem csak rajta múlt, hogy a skandinávok közel fél tucat gólt ütöttek az első húsz percben. A folytatásra egy teljesen más magyar csapat jött ki az öltözőből; nem csak mezőnyben, hanem a kapuban is jobb teljesítményt láthattak a drukkerek. Az egy ütött gól nem igazán tükrözte a játék képét, hiszen kapuvasaink mellett több ziccere is volt a pirosmezeseknek. Az utolsó harmadban kiegyenlített küzdelem zajlott, gól már csak a norvég oldalon született, így az ő sikerükkel zárult a történelmi mérkőzés.

Jegyzőkönyv

Válogatott felkészülési mérkőzés

Magyarország – Norvégia 1-6 (0-5, 1-0, 0-1)

Miskolc, népkerti jégcsarnok, 2000 néző. V.: Halassy, Bedő, Soós.
Magyarország: Szuper – Szélig, Erdélyi, Kovács Cs. 1, Ocskay (1), Palkovics, Horváth A., Tokaji, Ladányi, Vas M., Peterdi, Svasznek, Sille, Fekete D., Holéczy, Gröschl, Tőkési, Benk, Jánosi, Vaszjunyin, Hoffmann, Budai (k). Szövetségi kapitány: Pat Cortina.
Norvégia: Grotnes – Mats Trygg, Jakobsen 1, Thoresen, Ask, Knut Henrik Spets 1, Orbaek, Lund, Mathias Trygg 1, Bastiansen, Olimb 1, Ryman, Holos, Marius Trygg, Hansen 1, Andersen, Tengvert, Aasen, Nervik 1, Forsberg, Nygard, Gundersen (k). Szövetségi kapitány: Roy Johanssen.