Kapust (is) igazolt a Diósgyőr

Somodi Bence
Somodi Bence
Két fiatal, Somodi Bence kapus és Takács Péter középpályás is a DVTK játékosa lett.

Somodi Bencével, a ferencvárosi nevelésű, legutóbb az NB II-es Vecsés csapatában védett 20 éves kapussal szerződést kötött a Diósgyőr – tudtuk meg Dlusztus Imrétől, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjétől, aki azt is elmondta, hogy július 1-jétől a legutóbb az MTK U19-es csapatában futballozott, Dósgyőrben nevelkedett középpályás, Takács Péter is a DVTK játékosa. Utóbbi labdarúgó volt klubtársáról, Nagy Károlyról, aki szintén az U19-es csapatban játszott az MTK-ban, annyit mondott a diósgyőri ügyvezető, hogy egy héten belül eldől, hogy számítanak-e rá.

– Azt szeretném, ha ennek a nagy jövés-menésnek, a próbajátékosok érkezésének a jövő hétre véget vetnénk, és komplett kerettel dolgozhatna Vágó Attila – jelentette ki Dlusztus Imre. – Nomo Teh Marco, a togói védő csütörtökön indul el Magyarországra hazájából, és ő is csatlakozik a kerethez, természetesen nem próbajátékosként. Arról is be tudok számolni: már biztos, hogy a kameruni Libiih Leo Steve Bessong – aki korábban már játszott nálunk – nem lesz a Diósgyőr játékosa a következő szezonban.

Maki és Toninho

Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a csütörtöki edzőmeccsen, ami 18 órakor kezdődik a Diósgyőri stadionban, és amelyen a piros-fehérek ellenfele a szlovák II. osztályban szereplő Rimavska Sobota lesz, valószínűleg minden próbajátékos pályára lép, így az olasz Maki és a brazil Toninho is.

– A nemzetközi edzőmeccseinkkel kapcsolatban még annyit szeretnénk elmondani, hogy ezeket a találkozókra azért szedünk belépődíjat, és ezzel kapcsolatban kérjük szurkolóink megértését, mert ezekről a meccsekről hivatalos jelentéseket kell küldenünk a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül az európai labdarúgó szövetségnek, és mivel ehhez a rendezéssel kapcsolatban más egyéb feltételeknek is meg kell felelni, mint például a játékvezetők tekintetében, ez költségekkel jár. Ahogy az is, hogy ilyenkor a szokásoknak megfelelően az utazó csapatot megvendégeli a pályaválasztó. Erre fordítjuk az 500 forintos belépők váltásából befolyó összeget – mondta Dlusztus Imre,  a DVTK ügyvezetője.

  • Névsorolvasás a DVTK-nál
    Kik érkeztek, kik távoztak, illetve kik jöhetnek még a DVTK-hoz? Figyelje folyamatosan frissülő listánkat!További hírek a boon-sportoldal kategóriából