Kaptak némi időt a diósgyőri természetjárók

Akt.:
Garadna a kirándulók kedvelt célpontja
Garadna a kirándulók kedvelt célpontja - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – A Lillafüredi Állami Erdei Vas­utat érintő rekonstrukció érdekében a Garadna végállomás közelében lévő bérlemények bérleti szerződéseit felmondták, így a végállomáson vonaláthelyezések és egyéb attrakciók létesítését tervezi az Északerdő Zrt.

„Az Északerdő felmondta a Diósgyőri Természetbarát Sport Klub bérleti szerződését, oda a turistapihenő” – írtuk a „A kisvasút fejlesztése miatt kell menniük a diósgyőri turistáknak” című cikkében tavaly november végén annak kapcsán, hogy Sütő Menyhért, a turista egyesület titkára azzal keresett meg minket akkor, hogy január 30-ával megszűnik az a jogviszony köztük és az erdészet között, amely garantálta a garadnai végállomásnál található táborhelyük, a DVTK Turistapihenő meglétét.

– Elnök asszonyunk, Katika írt egy levelet az Északerdő igazgatójának, valamint telefonon igyekszik felvenni a kapcsolatot a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) vezetésével – tudtuk meg a titkártól, aki azt is tudatta, hogy január elsején közel 90-en túráztak, és úgy fest, hogy a hagyományos március 15-ei Népek Tavasza túrát is meg tudják rendezni.

Az említett elnököt, Kerekesné Szücs Katalint telefonon értük el.

– Azóta történt némi változás, hiszen március 31-ig kaptunk haladékot, azaz addig hosszabbították meg a felmondási időt – kezdte a diósgyőri klub vezetője. – Küldtünk kérdéseket az Északerdőnek, de tud az ügyünkről az MTSZ elnöke is, ám ezen­kívül egyelőre semmi érdemleges nem történt.

Az Északerdő Zrt. is megszólalt tavaly az ügyben. Elmondták, hogy „a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló kormányhatározat szerinti, a Lillafüredi Állami Erdei Vas­utat érintő rekonstrukció érdekében a Garadna végállomás közelében lévő bérlemények bérleti szerződéseit felmondta, és a végállomáson vonaláthelyezések és egyéb attrakciók létesítését tervezi a társaság”. Ezenfelül kedden nem szeretett volna többet mondani a társaság.

ÉM-JLI


A kisvasút fejlesztése miatt kell menniük a diósgyőri turistáknak
Miskolc - A Diósgyőri Természetbarát Sport Klub kereste meg lapunkat azzal, hogy az ÉSZAKERDŐ felmondta a garadnai végállomásnál található terület bérleti jogát, jövő január végéig költözniük kell. Több, mint 50 év után miért kell menniük? Mi lesz a területen? Egyáltalán: mi az ÉSZAKERDŐ Zrt. áll...

Kérdés, lesz-e hol megpihenni errefelé a túrázóknak...
Miskolc - Az Északerdő felmondta a Diósgyőri Természetbarát Sport Klub bérleti szerződését, oda a turistapihenő. „Az elnök asszony férje csinál egy fekete zászlót, azt fogjuk ott majd felhúzni…” – mondja szomorúan Sütő Menyhért, a Diósgyőri Természetbarát Sport Klub titkára. Ő kereste meg lapunka...