Kaposvárott játsszák a rangadót a Jegesmedvék

Akt.:
A DVTK a MAC ellen rendre izgalmas meccseket játszik, valószínűleg most sem lesz ez másképp
A DVTK a MAC ellen rendre izgalmas meccseket játszik, valószínűleg most sem lesz ez másképp
Miskolc – A Mol Liga első és második helyezettje kedden 18 órától a somogyi megyeszékhelyen csap össze.

A miskolciak vasárnap este csak három sorral álltak ki a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, és ez így lesz a fővárosiak ellen is. Ugyanis Gőz és Popovics, továbbá Sagert eltiltását tölti. Előbbi kettő kényszerszabadsága kedden este letelik, utóbbinak viszont – mivel a múlt heti, debreceni mérkőzésen nem megengedett testjátéka miatt három találkozóval „jutalmazták” – még egy fordulót kell pihennie.

A sárga-feketék az idén már ötödször mérik össze tudásukat a MAC-cal.

– Úgy vélem, nem állok messze az igazságtól, ha azt mondom: a múltkorihoz hasonló meccset várok – közölte Jason Morgan, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője. – Akkor a rangadó eleje a MAC-é volt, a vége viszont a miénk. Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést, és ez sikerült is.

Most is nagy tempóra, komoly érzelmekre és színvonalas küzdelemre számítok, hiszen ez az összecsapás az alapszakasz-­elsőségről is szólhat, ugyanakkor már egyfajta felkészülés a rájátszásra.

Száz százalék kell

Arra a kérdésre, hogy lehet-e még valami újat előhúzni a kalapból, a kanadai szakember így felelt: – A korábbi találkozó óta már volt időm arra, hogy az edzéseken a saját elképzelésem szerinti taktikát gyakoroljuk, és ezek között vannak olyanok, amiket korábban nem láttam a csapattól. Szóval abban bízom, hogy igenis tudunk újat mutatni, bár ennek némileg gátat szab, hogy mindössze három sorunk van a sérülések és az eltiltások miatt.

A legfontosabb a kemény védekezés, amelyből az éppen a jégen lévőknek kell kivenniük a részüket. El kell kerülnünk a felesleges hibákat a védő- és a középső harmadban, aztán fontos lesz, hogy szükségtelen kiállításokba ne fussunk bele, továbbá szeretnénk jól gazdálkodni helyzeteinkkel. Összegezve: mindenkinek száz százalékot kell nyújtania a győzelemhez.

Kolodzey Tamás


A kaposvári kalandról

A magyar jégkorong népszerűsítése érdekében rendez Kaposváron mérkőzéseket a MOL Liga-listavezető MAC Budapest. Azért kényszerül idegenben megvívni legalább két hazai találkozóját a fővárosi csapat, mivel otthonuknak, a Tüskecsarnoknak fenntartója az asztaliteniszezők World Tour-versenye miatt január második felére leolvasztotta a jeget. „Nekünk egyszerűbb lett volna átvinni a mérkőzést Újpestre vagy Káposztásmegyerre, viszont azt gondoltuk, hogy ha már ilyen kényszerű helyzetben vagyunk, akkor próbáljunk ebből kihozni valamit, amiből a jégkorongsport Magyarországon profitálni tud” – mondta Majoross Gergely, a fővárosiak vezetőedzője.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés


hirdet�s