Kaposvár – DVTK 1-1

Kaposvár - DVTK
Kaposvár - DVTK
A labdarúgó Soproni Liga 5. fordulójában Kaposvárott lépett pályára a DVTK. Simon Attila már korán vezetést szerzett a DVTK-nak, de a második félidő elején egyenlítettek a hazaiak. A mérkőzésről élőben tudósítottunk.  Kaposvár-DVTK 2007.08.18. Kaposvár-DVTK, 2007.08.19. 

A második félidőben a korai egyenlítést követően a gyorsabban, nagyobb sebességgel és nagy kedvvel játszó hazai együttes sokat dolgozott az újabb gól eléréséért. A 65. perctől a Diósgyőr gyakorlatilag az 1 pont megvédésére állt be, négy védőn kívül 3 védekező középpályás (Kállai, Lakatos, Vitelki) játszott. Az utolsó 10 percben sok pontatlan passz jellemezte a hazaiak játékát. A Diósgyőr ezen a napon úgy szerzett egy pontot, a hazai csapat jóval közelebb állt a győzelemhez.

A mérkőzés után a 70 fősre duzzadt vendég-szurkolótábor előtt felsorakozott a Diósgyőr csapata és szokás szerint elhangzott a “Hé, fiúk”.

90+3. perc: vége a mérkőzésnek, Kaposvár – DVTK 1-1

90+2. perc: 10 főre fogyatkozott a Kaposvár: a Lakatos ellen szabálytalankodó  Pest Krisztián megkapta második sárga lapját, ami pirosat ért.

90. perc: Vége a rendes játékidőnek, 2 perc hosszabbítás következik.

88. perc: Hazai csere: Szakály Péter helyett Graszl Norbert.

86. perc: Szakály tolta a labdát Oláhnak, akinek bal felső sarokra tartó lövésénél Köteles jól helyezkedett.

84. perc: Pest Krisztián kapott sárga lapot reklamálásért.

78. perc: A harmadik diósgyőri csere: Lipusz helyett az újonc Bessong állt be.

71. perc: Köteles kapott sárga lapot időhúzásért.

70. perc: Vasziljevics bal oldali szabadrúgása suhant ki a felső léc fölött.

67. perc: Oláh balról húzott befelé, majd amikor túljutott Kállain a jobb alsó sarkot célozta meg, de Köteles ismét jól vetődött a labda útjába.

64. perc: Douva ígéretes cselsorozata végén Petrókon akadt fenn, a hazai játékos sárga lapot kapott, Douvát pedig Lakatos váltotta a pályán, bár a sérülése nem tűnt komolynak.

61. perc: Vasziljevics ugratta ki középen Oláht. A csatár nagyon rákészült a lövésre, így Hegedűsnek sikerült közbelépnie, róla szögletre.

60. perc: Kállai kapott sárga lapos figyelmeztetést, mert felrúgott egy hazai játékost.

55. perc: Oláh keverte meg ismét a bal oldalon a diósgyőri védelmet, majd éles szögből ismét - ahogy az első félidőben is - a hosszú sarkot célozta meg, de a labda ezúttal is elsuhant a kapu és csapattársai között.

54. perc: Hegedűs hibája után a bal oldalon felfutó Pintér került helyzetbe. 13 méterről leadott lövését Köteles bravúrral ütötte ki.

51. perc Sipeki kavargott előre és a jobbösszekötő helyéről próbálkozott, de Milinte kapuja felé lőtt labdája könnyű zsákmánya volt a kapusnak.

48. perc: Egyenlített a Kaposvár. Pest K. robogott előre a jobb oldalon és kitűnően adott középre. Az ötösön belül Alves és Oláh érkezett a beadásra és utóbbi fejéről vágódott a léc alá a labda, 1-1.

A szünetben cserélt a Diósgyőr, a halványan játszó Bodiong helyett Kállai állt be. Ezzel módosult a DVTK szerkezeti felállása, az új játékos amolyan előszűrőként kezdte a második félidőt.

46. perc: A Diósgyőr kezdte a második félidőt.

A Diósgyőr a korán szerzett szép gólja megfogta a hazai csapatot és a Kaposvár a félidő derekán éledt fel. Először távoli lövésekkel kísérleteztek a zöld-fehérek, majd egyre közlebb és egyre több helyről vették tűz alá Köteles kapuját. A diósgyőr támadójátékáról az utlsó negyedórában nem sok mindent lehet elmondani, a kezdeményezőbb a hazai együttes volt, de vezet a Diósgyőr.

45+1 perc: vége az első félidőnek.

44. perc: Maróti a jobb oldalról kitűnően adott be, a kpu törkában Alves nagyon nagy helyzetben kemény fejest küldött a jobb felső sarok irányába, de a labda a a Diósgyőr szerencséjére elkerülte a kaput.

42. perc: Oláh bolondította meg a diósgyőri védelem jobb oldalát, majd éles szögből a hosszú sarok felé, elé lőtt, ott azonban nem érkezett társ, aki az üresen mardt kapuba továbbította volna a labdát (nagy helyzet volt!)

41. perc: Alves 20 méterről lőtt a kapu felé.

40. perc: Vasziljevics 22 méteres bombáját ütötte vissza a mezőnybe köteles.

38. perc: A hazai 16-oson belül eleső Douva kapott sárga lapos figyelmeztetést, mert Bede műesésnek látta a “talajfogást”.

37. perc: Pintér remekül adott balról keresztbe, a védősor mögül kibújó Alves hét méterről fejelhetett kapoura, de Köteles reflexmozdulattal kiütötte a labdát.

35. perc Az egyik hazai védő Douvának passzolta a labdát, a csatár megkereste támadópárját a bal oldalon egy átadással. Simon miután lekezelte a labdát egy lágy emeléssel próbálkozott 12 méterről, de a labda a kapu mögé hullott.

33. perc: Vasziljevics gurította le a labdát a diósgyőri védőfal előtt Oláh-nak, aki az átvétel után 18 méterről egyből lőtt, és csak pár centivel téveszttette el a jobb alsó sarkot.

29. perc: Farkas Norbert is távoli lövéssel próbálkozott a jobbösszekötő helyéről, ami magasan a kapu fölé szállt.

28. perc Lipusz keveredett át a jobb oldalra, nagyon ügyesen vezette fel a labdát, majd keresztbe adott, így került helyzetebe a kaputól 30 méterre Douva, aki egyszerre startolt a labdár a kapujából kiinduló Milintével. Lipusz átadását a diósgyőri csatár érte el és a kapus melltt ugyan sikerült elrúgni a labdát, de a labda nem a kapu felé ment, így kirúgással folytatódhatott a játék.

27. perc: Alves is távolról veszélyeztetett, a messziről lövők közül eddig ő járt a legközelebb a gólszerzéshez, ugyanis 22 méterről a jobb kapufát találta telibe.

22. perc: Maróti távoli lövéssel próbálkozott, az ő bombája a léc fölött hagyta a játékteret.

19. perc: Pintér A. átadása után Vasziljevics 21 méterről eresztett meg egy életerős léc alá tartó lövést, de Köteles hárított.

18. perc: Douva bal oldalról eleresztett lövését fogta meg Milinte.

10. perc: Zahorecz kapott sárga lapot, mert felágta Douvát.

8. perc: Vezet a DiósgyőrFarkas Norbert szerzett labdát és ment vele előre, majd Sipekihez passzolt. A középpályás kiváló labdával ugratta ki Simon Attilát, aki 14 méterrről a jobb oldalról a rövid alsó sarokba bombázott, 0-1.

5. perc: Szakály P. középről, 24 méterről vállalkozott lövésre, Köteles azonban könnyedén megfogta a középre tartó labdát.

1. perc: A Kaposvár kezdte a mérkőzést.

A mérkőzés kezdetére nem telt meg a kaposvári stadion, a most már félszáz vendégszurkoló mellett 600 hazai kíváncsi a találkozóra.

A mérkőzés előtt 15 perccel 3-4 tucat diósgyőri zajong a stadionban, de ez a szám még minden bizonnyal nőni fog, mert az autópályán sok autót lehetett látni ablakából kilógó Diósgyőr sállal.

Az MTK ellen bombagóllal bemutatkozó diósgyőri P. Carr sérülés miatt nem került sem a kezdőcsapatba, de még a kispadon sem kapott helyett, játszik viszont a DVSC elleni Ligakupa mérkőzésen jó formát mutató Lipusz.

A kezdő sípszó előtt 35 perccel futottak ki a csapatok melegíteni. Az ekkor mintegy 100 fős hazai közönség “szép volt fiúk” kiáltással köszönte meg a hétfői újpesti győzelmet.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó NB I, 5. forduló:

G. T. Kaposvár – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Kaposvár, 1500 néző. Jv: Bede (Tompos, Farkas B.).
G. T. Kaposvár: Milinte - Grúz, Petrók, Zahorecz, Pintér A. - Maróti, Pest K, Vasziljevics, Szakály P. – Oláh, Alves. Vezetőedző: Prukner László.
DVTK: Köteles – Farkas N., Hegedűs, Katona, Elek  - Sipeki,  Bodiong, Vitelki, Lipusz - Simon, Douva. Vezetőedző: Pajkos János.

Csere:  Bodiong helyett Kállai a 46.,, Douva helyett Lakatos a 64., Lipusz helyett Bessong a 78., Szakály P. helyett Graszl N. a 88. percben.
Gólszerző: Simon A. (1-0)  a 8., Oláh (1-1) a 48. percben.
Sárga lap: Zahorecz a 10., Douva a 38., Kállai a 60., Petrók a 64., Köteles a 71.  percben.
Kiállítva: Pest K. a 90+2. percben.

Címkék: , ,