Kapaszkodó program a fogva tartottakért

Akt.:
Kapaszkodó program a fogva tartottakért
Kapaszkodó program a fogva tartottakért
Miskolc – „Kapaszkodó” címmel indult útjára a megyei büntetésvégrehajtási intézetben az a projekt, amelynek célja a bűnelkövetővé vált rétegek reintegrációja.

A TÁMOP támogatásával finanszírozott projekt gazdája a Drogambulancia Alapítvány, konzorciumi partnere a megyi büntetés-végrehajtási intézet. A civil szervezet vezetője, Juhászné Ceglédi Tünde projektmenedzser és Lengyel Anett szakmai vezető Joó László ezrdes, a megyei börtön parancsnoka társaságában pénteken sajtótájékoztatón ismertette a Kapaszkodó program részleteit.

A program három hónapos előkészítő szakasza után 60 fő kompex, egyénre szabott, egyéni és csoportos fejlesztésére nyíil lehetőség. A 19 hónapig két helyszínen zajló program során a bevont fogva tartottak olyan kulcskompetencia-hiányosságait igyekeznek pótolni, melyek gátolták munakerőpiacon is hasznosíthat szakmák megszerzését, elhelyezkedésüket. Az egyéni foglalkozások során új életstratégiákat találhatnak, javul az érdekérvényesítő képességük, konfliktuskezelő, problémamegoldó és együttműködési képességük, így esélyt kapnak arra, hogy ne kerüljenek vissza a börtön falai közé.

ÉM-SZP