Kaotikus állapotok alakultak ki Miskolcon az árvíz miatt

Két embert életveszélyes helyzetből mentettek ki a tűzoltók Miskolcon, akik a három szomszédos parancsnokság mellett már egri kollégáik segítségét is kérték a mentéshez.

A civilek feltartóztattak egy szivattyúkat szállító tűzoltósági járművet, amelyet csak a rendőrök beavatkozása után engedtek tovább. Az eső továbbra is esik, így az áradás folyamatos utánpótlást kap a hegyekből.

Megszámlálhatatlan mennyiségű bejelentés érkezett az utóbbi órákban a Miskolci Tűzoltóság ügyeletére a késő délután a Bükkből lezúduló esővíz okozta áradások miatt. Bódi Zoltán szóvivő a Független Hírügynökségnek elmondta: munkatársaik fontossági sorrendben igyekeznek segítséget nyújtani. Két embert életveszélyes helyzetből mentettek ki, és várhatóan még több hasonló esetük lesz az este folyamán. Ezért jelentenek súlyos veszélyt az olyan helyzetek, mint amikor egyik, szivattyúkat szállító járművüket civilek feltartóztatták és csak a rendőrség közbeavatkozása után engedték tovább. Ez azonban súlyos időveszteség. A tűzoltóság éppen ezért felhívást intézett a lakossághoz, amelyben arra kérnek mindenkit, hogy a vízelvezető árkok kitisztításával segítsék elő az áradat lefolyását. Egyben engedjék dolgozni a mentésben résztvevő, hivatásos szakembereket. A szóvivő hozzáfűzte: számos közintézményt öntött el a víz, olyan pincéket, alagsori helyiségeket is, ahol jelentős értékeket tárolnak. A kárt szenvedett épületek számát még mindig nem tudják.