Kanye West sajnálja, hogy lerasszistázta Busht

Kanye West sajnálja, hogy lerasszistázta Busht
Kanye West amerikai rapsztár szerdán sajnálatát fejezte ki a George Bush amerikai elnökre tett 2005-ös kijelentése miatt. West a New Orleanst elpusztító Katrina hurrikánra adott lassú kormányzati reakció kapcsán azt mondta: “George Bush nem törődik a fekete emberekkel”.

“Nem volt semmi alapom arra, hogy rasszistának nevezzem” George Busht – jelentette ki Kanye West, az NBC amerikait televíziónak nyilatkozva. A Grammy-díjas zenész a 2005-ös kijelentése kapcsán magyarázatképpen közölte: “erős érzelmi helyzetben mi, emberek, nem mindig választjuk meg megfelelően a szavainkat”.

West azután nyilatkozott több mint öt éve tett szavairól, hogy a memoárja megjelenése kapcsán interjúkat adó George Bush elnöksége “leggusztustalanabb” pillanatának nevezte a vádakat, hogy rasszizmus miatt volt olyan lassú a kormányzat reakciója a Katrina pusztítására.

A 2005 augusztus végén történt katasztrófa idején sokan felvetették, hogy a szövetségi kormányzat azonnal mentőegységeket küldött volna, ha fehér középosztálybeli emberek, és nem szegény feketék lettek volna veszélyben.

Bush szerdán közölte, hogy “értékeli” a rapper szavait, de hozzátette: nem csak Kanye West tett rasszista vádakat a Katrina idején.
– Független Hírügynökség –