Kántor Pálról nevezték el a tiszakarádi faluházat

Akt.:
Kántor Pálról nevezték el a karádi faluházat
Kántor Pálról nevezték el a karádi faluházat - © Fotó: JV
Tiszakarád – A harmadik falunapot tartották Tiszakarádon vasárnap. A délelőtti ünnepi istentiszteletre hazalátogatott szülőfalujába a Kanadában élő idén 80 éves Kántor Pál református lelkipásztor, aki pár nappal korábban állami kitüntetést vehetett át Budapesten Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől.

A délutáni ünnepség részeként a faluház melletti rendezvénytéren Karászi Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket, elsorolva, a tavalyi falunap óta milyen fejlesztések valósultak meg a településen. Ezt követően dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője méltatta a bodrogközi település elmúlt években történt fejlődését, majd Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelenteket. A köszöntőket követően díszpolgári címet vehetett át Batta Dezső, a tiszakarádi sportegyesület elnöke és Kántor Pál.

Az ünnepséget követően felavatták a Faluházat, amely ettől a naptól már névadóval is büszkélkedhet, hiszen mostantól a Kántor Pál Művelődési Háznak nevezik. Az ünnepi szalagot először maga a névadó vágta át a megjelentek előtt.

ÉM-BG