Kannás cigit rejtett az autó Pácinban

Akt.:
Kannás cigit rejtett az autó Pácinban
Kannás cigit rejtett az autó Pácinban - © Fotó: NAV
Miskolc, Korlát, Pácin – Egy átalakított benzineskannában szállított adózatlan cigarettát Ukrajnából Magyarországra egy férfi. A fém kanna alján alakított ki rejtekhelyet a füstölnivaló számára, a felső rekeszbe pedig üzemanyagot töltött.

A korláti férfit Pácinban állították meg a pénzügyőrök. Mivel az autós idegesnek tűnt, megkérték, hogy nyissa ki a kocsi csomagtartóját, amiben egy speciálisan átalakított benzines kanna volt. A fém kanna alján rejtekhelyet alakítottak ki, a felső rekeszbe pedig üzemanyagot töltöttek. Ezután tüzetesebben is átvizsgálták az autót a NAV munkatársai, aminek középkonzoljából, de még az elakadásjelző háromszög dobozából is dohány került elő.

Összesen 78 doboz cigarettát rejtett az autó. A dohánytermékeket, az átalakított benzines kannát, valamint a csempészéshez használt autót is lefoglalták a pénzügyőrök.

A férfi ellen jövedéki törvénysértés miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóságának sajtóreferense.

 
hirdetés


hirdet�s