Kánikulai hétvégét teljesítettünk

Kistokaj – Tóparton sem telt könnyen a nap, de legalább elviselhető volt a klíma.

Bevált az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése: 25 fokos napi középhőmérséklettel köszöntött ránk a hétvége, a hőmérséklet csúcsértéke a megyében sok helyen elérte a 33-35 fokot. Zsúfolásig megteltek a strandok, a közeli tópartokan alig lehetett mozdulni. Mi a közeli Kistokaji tavat vettük célba, közepes forgalom fogadott.

A parton megszokott kép: az árnyékba terelt autókból a víz mellé telepedtek az extrém napozók – a lengedező szélben, néhány frissítő csobbanás közepette fájdalommentesen lehetett maximális UV sugárdózishoz jutni a déli órákban.

Naptejjel, fejfedővel

Körkérdésünkből kiderült jónéhány rutinos fürdőző található a társaságban, voltak akik kerek egy hónappal ezelőtt verték fel a sátrat. Balogh Zsolt fiaival, Tamással és Zsolttal gyakran lejönnek szabadságuk ideje alatt. A Martin-kertvárostól nincs messze a tó, a fiúk jórészt ki sem jönnek a vízből, élvezik a mozgást, a hűsítő habokat. Ő maga a vasutasnapi tömeget cserélte fel a tópartra, délután pedig neje is érkezik kislányukkal, Brigittával. Mindnyájan jól bírják a napot, de azért igyekeznek pótolni a vízben lemosódott naptejet.

Jó a levegő, közel a bolt

A tóparton a nagy családi sátornál főző alkalmatosság jelzi – a lakók nem pár órára ugrottak ki napfürdőzni. Óriási a sürgés-forgás. Nem csoda, három család, mintegy 20 fővel tölti együtt a meleg napokat a víz mellett. Váradi Gyuláné elmondta: A gyerekek szeretnek itt lenni és a felnőtteknek is könnyebb elviselni a meleget. De most már elegünk van, holnap megyünk haza.