"Kánikula program" program Miskolcon

Vizet osztanak a belvárosban, locsolják az aszfaltot és a villamos síneket és meghosszabbítják a strandok nyitvatartási idejét Miskolcon – szerdán, csütörtökön és pénteken – a hőségriadó idején. Az önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. programot dolgozott ki a legmelegebb három napra.

A Miskolci Vízmű Kft. (MIVÍZ) ivóvizet oszt egy lajtos kocsiból a Centrumnál felállított sátornál szerdán, csütörtökön és pénteken délután kettő és öt óra között. Emellett városszerte 13 ivókútból enyhíthetik szomjukat a járókelők – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán Barkóczi Boglárka a Miskolc Holding Zrt. marketing menedzsere.

Három locsoló autó permetezi az aszfaltot a város forgalmasabb részein, a 3 nap alatt. Így például az Avas városrészben, a Soltész Nagy Kálmán utcában és a Csabai kapunál is. A Tiszai pályaudvar és az Újgyőri főtér között locsolják a villamos síneket. A belváros köztereit két kisebb locsolóautó hűti és egy vizes seprőgép is folyamatosan járja a várost.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) az autóbuszain kicserélte a klímaszűrőket és ellenőrizte a rendszerben lévő gáz mennyiségét, ahol szükséges volt, utántöltöttek. A klímaberendezések 24 fok felett automatikusan bekapcsolnak.

A hőségriadó miatt a Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő is egy órával meghosszabbította a nyitvatartási idejét az említett három napra. A városvezetés felhívta a lakosság figyelmét, hogy a városban több olyan nyilvános hely, nagyobb áruház is nyitva áll, ahová betérhetnek hűsölni a járókelők.