Friss hírek

2008.12.11. 14:16

HANGOS SPORTHÍREK DÉLUTÁN

<p>- Egy japán hírügynökség szerint elvették a fehéroroszoktól az érmeket<br />- Storcz Botond nem számított a kinevezésre</p> <p>Az egyik japán hírügynökség csütörtökön arról számolt be, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvette a pekingi játékokon doppingbotrányba keveredett két fehérorosz kalapácsvető érmét, ami azt jelenti, hogy Pars Krisztiánnak adják az ezüstérmet. A Független Hírügynökség megkereste a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, Schulek Ágostont, aki egyelőre még nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy kizárták volna az olimpián dobogós helyen záró Vagyim Gyevjatovszkijt és Ivan Tyihont. Mint ismeretes, a két atléta vizeletmintájában a megengedettnél jóval magasabb volt a tesztoszteron szint, amelyre nem tudtak elfogadható magyarázattal szolgálni.</p>

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szerdán kinevezett új szövetségi kapitány, Storcz Botond nem számított rá, hogy őt választják meg az Angyal Zoltán lemondása miatt megüresedett posztra. "Igazából nem számítottam a kinevezésre, végig kicsit szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban" - válaszolta a Független Hírügynökség kérdésére a háromszoros olimpiai bajnok kajakos. Storcz Botonddal 1+3 éves szerződést kötött az MKKSZ, ami az egykori kiváló sportoló elmondása szerint annyit jelent, hogy a szervezet visszavonhatja a kapitányi megbizatását, ha nincs vele megelégedve. A kajakos legendának már vannak szakmai elképzelései, de ezeket még a szövetségnek jóvá kell hagynia, úgyhogy ezekről még nem kívánt beszélni.

Felemásra sikeredtek a délelőtti előfutamok a magyarok számára a rijekai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki napján. A 14 magyar indulóból heten kavlifikálták magukat a középdöntőkbe, illetve döntőkbe, heten viszont kiestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!