Helyi közélet

2013.08.07. 18:03

Nem csupán a boré lesz a főszerep Tolcsván

Tolcsva - A X. Tolcsvai Borfesztiválon nem csupán a boré lesz a főszerep, hanem igyekeznek a száj mellett a szemnek is megadni a megfelelő táplálékot, ezért egyebek mellett kiállításokkal is várják a fesztiválra látogatókat.

Tolcsva - A X. Tolcsvai Borfesztiválon nem csupán a boré lesz a főszerep, hanem igyekeznek a száj mellett a szemnek is megadni a megfelelő táplálékot, ezért egyebek mellett kiállításokkal is várják a fesztiválra látogatókat.A Waldbott-kastély Szirmay termében nyílik meg augusztus 9-én 17 órakor Péreli Zsuzsa képzőművész kiállítása. A tolcsvai kiállításon reprodukciók láthatóak majd Péreli Zsuzsa azon falikárpitjairól, amelyeknek eredetije múzeumokban, magyar- és külföldi gyűjteményekben találhatóak. A tárlatot Tolcsvay László zeneszerző nyitja meg, aki a lehető legjobban ismeri Péreli Zsuzsát, hiszen régóta házastársak.

A tolcsvai Bormúzeum és Borászati Kultúra Házában a fesztivál ideje alatt lesz megtekinthető a nyíregyházi Helios-Art fotóklub Tájak és emberek című fotósorozata. Ebben az évben ismét bemutatkozik a sárospataki ifjú festő, Dékány Lea, aki ez alkalommal Nyitott szemmel című anyagát mutatja be a Bormúzeum és Borászati Kultúra Házában. A ház falán augusztus 10-én 14 órakor emléktáblát avatnak a fogarasi Constantin család emlékére, akik ebben az épületben folytattak szőlész-borász és kereskedő tevékenységet. A család több generációra visszamenően egészen a múlt század hatvanas éveiben bekövetkezett kitelepítésükig Tolcsva meghatározó személyiségei voltak.

A fesztivál ideje alatt Kádas Dániel gyűjteményéből szikvíztörténeti kiállítás tekinthető meg a szabadság tér 15. alatt található Ercsey-udvarban, valamint ugyanitt Csipkecsodák címmel nyílik kézimunka-kiállítás Kádas Jánosné és Kovács Andrásné munkáiból. A görög katolikus templomban ikonkiállítás nyílik Szent Cirill és Szent Metód tiszteletére, a római katolikus templomban pedig toronytúrákat rendeznek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában