Kampányt kezd és programot hirdet szombaton az MSZP – Népszava

Kampánynyitó rendezvényt tart szombaton az MSZP Budapesten.

Mesterházy Attila, a párt kormányfõ-jelöltje itt számol be választási programjuk részleteirõl. A rendezvényen felszólal Lendvai Ildikó jelenlegi és Kovács László egykori pártelnök, valamint Gráf József agrárminiszter is. A kampánynyitó vendége lesz Bajnai Gordon miniszterelnök, de nem mond beszédet.

Három-négyezer embert várnak – köztük a párt képviselõ-jelöltjeit és vezetõ politikusait – az MSZP kampánynyitójára szombaton, ahol a párt miniszterelnök-jelöltje meghirdeti választási programját. A Népszava információi szerint Mesterházy Attila adócsökkentési tervekrõl, a krízisalap kibõvítésérõl, a nyugdíjasok további támogatásáról, az M8-as és M9-es autópálya megépítésérõl, a banki ügyfelek védelmérõl beszél majd és arról, hogy tervei szerint akár 2014-ben már bevezethetik az eurót.

A lap szerint a programban további adócsökkentésrõl, adóátalakításról írnak, a szocialisták ezenkívül vállalnák, hogy négy év alatt nagyjából 12 százalékkal emelik a reálbéreket, a nyugdíjasoknak saját, üdülésre, egészségmegõrzésre fordítható cafatériarendszert vezetnének be, valamint jövõre újra adómentesek lennének a melegétkezési jegyek. A kampánynyitón szó lehet arról is, hogy a szocialisták az interneten keresztül ingyenessé tennék a tankönyveket a közoktatásban, és nyelvtanulási programot vezetnének be.

Címkék: , ,