Kampány a szelektív hulladékgyűjtésért Kazincbarcikán

Akt.:
Kampány a szelektív hulladékgyűjtésért Kazincbarcikán
Kazincbarcika – „Válts zöldre! Gyűjts szelektíven!” elnevezéssel indított szemléletformáló kampányt a Sajó és Bódva völgyében a közszolgáltató ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft.

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő akciósorozat időzítése nem véletlen, hiszen hamarosan megérkeznek a háztartásokba azok a szelektív hulladékgyűjtő edények, amelyekbe ezt követően a fém-, papír- és műanyaghulladékok gyűjthetők.

Minden előnyét megismerik

A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány célcsoportja mindenekelőtt a fiatal generáció: az óvodások, általános és középiskolások környezetvédelmi napokon, telephelybejárásokon vehetnek részt, melynek során megismerhetik a szelektív gyűjtés előnyeit, illetve a ZV Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékkezelő létesítményeket. Találkozhatnak a kampány szószólójával, Zével, a zöld mókussal, játszhatnak az ökobuszon, ahol készségfejlesztő és szemléletformáló játékok várják őket, emellett környezetvédelmi vetélkedőkön vehetnek részt.

A kampány keretében az ovisoknak és az alsó tagozatos általános iskolásoknak rajzversenyt, míg a felsősöknek és középiskolásoknak internetes kvízt szerveztek, melynek díjait novemberben vehetik át a győztesek.

A ZV Nonprofit Kft. azt tervezi, hogy a pályázati forrásból megvalósuló kampányt jövőre is folytatja, így a Sajó és Bódva völgyében élő ovisok, általános és középiskolások tavasszal is találkozhatnak majd Zével, a mókussal, a társaság ökobuszával, valamint azzal a sok-sok játékkal, amelyet a nem mindennapi busz egy-egy helyszínre magával visz.

– ÉM-PA –


Elérhetőségek

  • Web: www.valtszoldre.eu
  • Facebook: Válogatós Zé
  • Twitter: valtszoldre (@valtszoldre)
  • „Zémail”: info@valtszoldre.eu
  • Youtube: Válts Zöldre
  • Instagram: valtszoldre
  • Google+: Válts Zöldre
hirdetés


hirdet�s