Kamionosok kürtölték tele Bogácsot

Akt.:
Kamionok és érdeklődők
Kamionok és érdeklődők
Bogács – Olyan rendezvényt tartottak Bogácson, amit még sosem: félszáz kamionos vette birtokba a rendezvényteret.

Első alkalommal rendeztek kamionos találkozót Bogácson. A vontatók, billencsesek szép számmal összegyűltek a bükkaljai faluban, hiszen ötven autót láthatott a nagyközönség. Pénteken este felvonulást tartottak, a tülkölő, villogó menet Cserépfalut és Bükkzsércet is meglátogatta. A hétvégén pedig számos programot rendeztek, s gondoltak a gyerekekre is, hiszen a találkozóra családdal együtt érkeztek a vendégek. Nem maradhatott el a gumifüstölés, a járműszépségverseny, valamint a kamionhúzó és terepügyességi verseny. A sofőrök kipróbálhatták magukat fociban, szkanderben, felnitartásban és sörivásban. Esténként a jó hangulatról koncertek, illetve disco gondoskodott.

Az ország számos pontjáról jöttek résztvevők.” Horváth Norbert

Örültek neki

– Hajdúszoboszlón már ötödik éve szervezem meg a kaminonos találkozót, amelyen Norbi is mindig részt vesz, s megkért, hozzuk el ezt a bulit Bogácsra is. Az önkormányzat nagyon készséges volt, s a rendezvény is jól sikerült, hiszen ötven kamion jött el – mondta Simon Anikó szervező, aki még 1997-ben szerzett kamionos jogosítványt, s 2010-ig volt egy fuvarozó vállalkozása, de azzal felhagyott. A szerelem nem múlt el, most teherautókat hoz be külföldről, s értékesíti azokat. S persze találkozókat szervez.

– Meglepődtek, de örültek az emberek a sok kocsi láttán. Ugyan a gyorsulási versenyre idén nem kaptak engedélyt a mezőkövesdi repülőtéren, remélik, jövőre azt is meg tudják tartani. Ehelyett a tereppályát tolatva is teljesítették a sofőrök. A bogácsi ötletgazda Horváth Norbert volt, aki 2004-ben egy Liazzal indított kis fuvarozóvállalkozást, most pedig öt autója van. A kamion a hobbija is lett.

– Öt éve járok találkozókra, így jött az ötlet, s hál’ istennek sikerült Bogácsra is elhozni. Sajnos nem valósult meg a gyorsulási, de bízunk abban, ha jövőre is lesz találkozó, akkor az is lesz. Akik most eljöttek, azokkal naponta találkozunk. Körülbelül ilyen részvételre számítottunk, Hajdúszoboszlón már több mint százötven autó vett részt, de az itteni ötven szép szám, volt olyan rendezvény, ahol csak tíz kocsi volt. Az ország számos pontjáról jöttek résztvevők, nem csupán a környékről, hanem a Dunántúlról, Budapestről is. Van, aki mindegyiken részt vesz, én is megyek augusztusban Hajdúszoboszlóra – mondta a Favágó becenévre hallgató vállalkozó. Elárulta, a találkozó szépen kivilágított autói a hétköznapokon is így néznek ki-ki hogyan szereti, annyi lámpát pakol rá.

– ÉM-TB –
hirdetés


hirdet�s