Kamionok ütköztek a 26-os főúton Sajóbábonynál

Akt.:
Kamionok ütköztek a 26-os főúton Sajóbábonynál
Kamionok ütköztek a 26-os főúton Sajóbábonynál
Kazincbarcika, Miskolc, Sajóbábony – Egy személy sérült meg abban a közlekedési balesetben, ami pénteken délután történt a 26-os főúton a sajóbábonyi elágazásnál a kereszteződésben.

A helyszínen szerzett elsődleges információink szerint egy vassal megrakott kamion haladt Miskolc irányába közeledve, amikor a lámpa tilosra váltott a bábonyi elágazásnál. Jobbról egy másik teherautó a vontatmányával onnan indult a szabad jelzésen ugyancsak Miskolc felé, amikor a Kazincbarcika felől közlekedő “vasas” teherfuvarozó vezetője már nem tudott megállni a piros lámpánál és jobbra húzódva fékezett. Mivel a súly nagy volt és az “vitte magával” az autót, így nem tudott megállni. Ennek következtében egy vasbeton villanyoszlopot kidöntött, majd folytatta a sodródását és a jobbról érkező másik teherautóval is összeütközött. Végül mind a két jármű az árokban landolt, szorosan egymás mellett a kerekein. Az ő ütközésük közben még egy Miskolc felől Sajóbábony irányába kanyarodó személyautót is érintettek, de annak csak nagyon minimális az anyagi kára.

Úgy tudjuk a Sajóbábony felől közlekedő utánfutós teherautó vezetője sérült meg, őt kórházba szállították a mentők. A helyszínre érkeztek a tűzoltóság munkatársai is.

A baleset miatt hamar kialakult egy eléggé nagy dugó, de a rendőrség munkatársai, rövid időn belül profi módon irányítva, megszüntették azt.

Az anyagi kár tetemes, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.