Kamionok, busz és autó rohant egymásba az 53-as úton

Négy ember sérült meg könnyebben, mikor szombaton hajnali fél négy előtt nem sokkal két kamion, egy busz és egy autó rohant egymásba az 53-as főúton, Bács-Kiskun megyében. A baleset miatt három órán át – teljes szélességében – zárva volt az út.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Kiskunhalas és Pirtó között egy gázüzemű autó – valamilyen technikai hiba miatt – túl lassan haladt, viszont ezt nem észlelte a mögötte érkező kamionos. A kamion hátulról belerohant a kocsiba. Egy másik kamion ki akarta kerülni őket, de összeütközött egy a másik sávon közlekedő szerb busszal. Az egyik kamion olajat, a másik fékfolyadékot szállított, de mivel nem nagy sebességgel mentek, ezért semmilyen vegyianyag nem került a környezetbe -tette hozzá Dobson Tibor.

A Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén elmondták, hogy a mentők összesen négy könnyebb sérültet láttak el. A balesetben résztvevő járművek többi utasa nem sérült meg.