Kamionba zsúfolt sertések miatt ítélték el a két férfit

Akt.:
Börtönbüntetés az állatkínzóknak
Börtönbüntetés az állatkínzóknak - © Fotó: police.hu
Sátoraljaújhely – A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság szeptember 21-én 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki azzal a két román állampolgárral szemben, akik 2018. márciusában két teherautóba összesen 142 malacot zsúfoltak.

A két férfi egy szlovákiai településen vásárolta a malacokat és azokat Magyarországon keresztül Romániába akarták vinni két kisteher-gépkocsival úgy, hogy egyikbe 59 db-ot, másikba 83 darabot zsúfoltak. Ebben akadályozta meg őket egy hatósági ellenőrzés Cigándon.

A vádlottak előzetesen a két autó rakterét átalakították, hogy minél több állat beférjen, vertikálisan kettéosztották és az így kiképzett felső szintre is állatokat zsúfoltak be. A sertésekről a szükséges okmányokkal sem rendelkeztek. Az így bezsúfolt állatok megfelelő szellőzését nem biztosították, ivóvízzel sem voltak ellátva, így a hosszú utaztatás akár pusztulásukat is okozhatta volna.

A büntetlen előéletű vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, így a bíróság tárgyalás mellőzésével szabott ki büntetést.

ÉM


Embertelen körülmények között szállított disznók a 37-esen
Sátoraljaújhely - Raktérbe zsúfolt sertéseket szállított négy román férfi, akikkel szemben a rendőrség állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást. Állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság négy román állampolgárságú fé...