Friss hírek

2011.02.02. 15:21

Több száz tő marihuána, termesztők és fogyasztók rendőrkézen

<p>Csaknem 800 tő marihuánát foglaltak le a rendőrök a múlt héten az ország több pontján. A rendőrök több helyen, egy időben akcióztak. Az ügyben eddig öt ember került előzetes letartóztatásba, de további gyanúsítások várhatók.</p>

Felszámolt marihuána ültetvények, csaknem 800 tő lefoglalt marihuána, elfogott kábítószer terjesztők és fogyasztók - ez a mérlege a rendőrség múlt heti, több megyét és települt érintő összehangolt akciójának. A rajtaütésben Körmend, Dabas és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei vettek részt, az elfogásokban pedig a Terrorelhárító Központ emberei segítették őket.

Debrecenben négy helyszínen tartottak házkutatások a helyi rendőrök. Egy 34 éves, büntetett előéletű debreceni lakos házában például digitális mérleget és fogyasztáshoz szolgáló pipát foglaltak le. Felmerült a gyanú, hogy a férfi rendszeresen kábítószert árul, amelyet hazai termesztőktől szerez be. Másik három ember ellen is eljárást indítottak, akik beismerték, hogy rendszeresen fogyasztanak drogot.

Apátistvánfalván ugyancsak egy 34 éves férfi házában jártak az egyenruhások. Itt már egy egész marihuana ültetvényt számoltak fel: összesen 674 tő és 10 kilogrammnyi, már leszüretelt, szárított növény akadt a horgukra. Emellett előkerültek termesztéshez szükséges eszközök is.

Gyálon két helyen házkutatást tartottak a rendőrök. Az egyik címen egy 28 éves férfinél kábítószert és kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, berendezést találtak. Egy másik gyáli házban pedig 81 tő növényt valamint és ugyancsak termesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le a nyomozók.

Az ország különböző pontjain elfogott termesztők és terjesztők ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le az nyomozást. Mostanáig öt ember került előzetes letartóztatásba, ám az ügyben további gyanúsítások várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!