Nagyvilág

2016.04.11. 19:43

Németországi molesztálás - Elkezdődött az első per, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak

Berlin - Elkezdődött hétfőn a düsseldorfi városi bíróságon az első büntetőper, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak a Németországban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokkal és rablásokkal kapcsolatban.

Berlin - Elkezdődött hétfőn a düsseldorfi városi bíróságon az első büntetőper, amelyet szexuális bűncselekmény miatt indítottak a Németországban szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális támadásokkal és rablásokkal kapcsolatban.

A szexuális kényszerítéssel megvádolt 33 éves marokkói állampolgár az ügyészség szerint ismeretlen társaival körbevett és molesztált egy fiatal nőt szilveszter éjjel a düsseldorfi belvárosban.

A 18 éves feltételezett sértett egy tévéműsorban felismerni vélte a vádlottat és feljelentést tett ellene. A bíróság előtt elmondta, hogy szilveszter éjjel 15-20 délies kinézetű férfi körülvette és megtapogatta mellén, a fenekén és a lába között. Nagyjából három perc után sikerült kiszabadulnia támadói köréből és egy közeli kocsmába menekült.

A marokkói férfit megvádolták két további, még korábban elkövetett bűncselekménnyel, súlyos testi sértéssel és rongálással. A tárgyalás április 20-án folytatódik, ítélet június elején várható.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi belügyminisztérium adatai szerint a düsseldorfi rendőrkapitányságon a szilveszterkor történtek feltárására alakított nyomozócsoport elé március végéig 177 bűncselekmény került, köztük 118 szexuális bűncselekmény. Összesen 16 gyanúsítottat azonosítottak, közülük 15-en külföldiek. Heten marokkóiak és hárman algériaiak, és van köztük még két bangladesi és egy-egy szíriai, albán és afgán állampolgár. Jogállás szerint nyolcan menedékkérők, ketten oltalmazottak, két gyanúsított tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi, hárman pedig valószínűleg illegálisan - jogcím nélkül - tartózkodnak az országban.

Szilveszterkor Észak-Rajna-Vesztfália több nagyvárosában követtek el tömegesen nők sérelmére szexuális zaklatást és rablást. A legtöbb ilyen eset Kölnben történt. A gyanúsítottak szinte kivétel nélkül külföldiek. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények. Eddig csak tulajdon elleni bűncselekmények ügyében indított büntetőeljárások jutottak el a bírósági szakaszba.

- MTI, Bálint Marcell -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!